Meny

Kanelboller

Søt gjærbakst

I går lagde jeg kanelboller, noe av det beste jeg vet! Denne oppskriften fikk jeg på barneskolen da jeg hadde heimkunnskap. Måtte ringe mamma for å høre om hun kunne lete fram den gamle kladdeboka mi med oppskriften. Denne oppskriften har dobbel mengde fyll, siden jeg er såå glad i det. Fyllet bør derimot ikke økes mer, for da vil ikke bollene bli skikkelig stekt inni.

Kanelboller

Kanelboller (32 stk)

150 gram margarin
500 ml melk
1500 ml hvetemel
150 ml sukker
1 pakke gjær / tørrgjær
1 ts kardemomme
1 ts salt

Fyll
120 gram margarin, romtemperert
4 ss sukker
3 ts kanel

Smelt smør i en kasserolle og hell i melka. La det bli fingervarmt. Om du bruker vanlig gjær så blander du den ut med litt av melkeblandingen. Bland alt det tørre i en stor bolle, og hell i melkeblandingen. Elt til en smidig deig. Ha i litt ekstra mel om deigen blir for klissete. Sett deigen til heving på et lunt sted i 30-40 minutter.

I mens kan du lage fyllet. Rør sammen smør, sukker og kanel til det får en kremete konsistens.

Del deigen i to emner og kjevle ut hver del til et avlangt rektangel. Smør på fyllet. Rull forsiktig fra en av de lange sidene av rektangelet så du får en avlang rull. Kutt opp i ca 16 boller. Legges med fyllsiden ned på et stekebrett med bakepapir.

Stek i 10-12 minutter på 210 grader.

Jeg har en enkel glasur på som består av melis og LITT vann, og bittelitt perlesukker oppå. Dette er selvsagt ikke nødvendig, ettersom bollene er supergode som de er! :)