Meny

Macarons med pistasj og sjokoladeganache

Cookies & Macarons

Denne gangen har jeg laget pistasjmacarons (eller makroner, om du vil være nøyaktig :)). Jeg hadde egentlig tenkt å legge ut oppskriften på macarons gjort på sucre-cuit-metoden, altså med italiensk marengs i stedet for fransk. Har prøvd denne metoden et par ganger, men liker egentlig mye bedre den franske metoden, både i smak og fremgangsmåte. Så det får bli en annen gang!

Pistasjmacarons

Ingredienser:
90 gram eggehvite, romtemperert
30 gram sukker
55 gram mandler
55 gram pistasjnøtter, uten skall
200 gram melis
Grønn konditorfarge, helst i pulverform

Fremgangsmåte:

 1. Klargjør 2-3 stekebrett med bakepapir eller silpat/silikonunderlag. Ha en sprøytepose med en liten rund tupp klar til bruk.
 2. Skåld og tørk mandlene. Les hvordan du gjør dette her. Finmal mandler, pistasjnøtter, pulverfarge og melis i en food processor (jeg bruker stavmikser med beger under).
 3. Pisk eggehvitene på medium styrke til de skummer, enten i en kjøkkenmaskin, eller med en håndmikser (da helst i en stålbolle). Dryss sakte i sukkeret, skru opp styrken til medium-høy og pisk til du oppnår en stiv marengs.
 4. Sikt inn mandel-melis-blandingen i marengsen og vend det inn med en slikkepott. Vend til du oppnår en røre som renner i tjukke bånd når du løfter den med slikkepotten.
 5. Ha røren i sprøyteposen og press ut makroner, ca 2-3 cm i diameter på stekebrettene. Pass på å ha litt mellomrom mellom hver makron, ettersom de sprer seg litt. Dunk forsiktig under stekebrettene og stikk fort hull på eventuelle luftbobler. Dryss eventuelt på med litt rørsukker til pynt. La makronene tørke i ca 30-60 minutter. De skal da ha dannet et skall, og det skal ikke sette seg igjen noe røre på fingrene dine hvis du trykker lett på dem.
 6. Stek på 150 grader celsius i 12-15 minutter (dette varierer veldig fra ovn til ovn, så prøv deg fram!). Under stekingen skal makronene danne «føtter», den boblete kanten nederst på makronen. Når makronene er ferdigstekte drar du hele bakepapiret over på en stekerist og lar dem avkjøles fullstendig før du forsiktig tar dem av papiret.
 7. Par opp makroner i lik størrelse, og fyll med ganache (oppskrift følger).

Sjokoladeganache

150 gram kokesjokolade, hakket
100 ml kremfløte
2 ss usaltet margarin, romtemperert

Ha kremen i en gryte, og kok opp. Ta gryta av plata, og ha i sjokoladebiter. Rør til sjokoladen er smeltet. Avkjøl til romtemperatur. Rør smøret til det er kremet. Ha deretter smøret inn i sjokoladen, og rør godt til alt er blandet sammen. Avkjøl i kjøleskap, og rør ofte underveis.

For flere makrontips, les denne artikkelen: Tips til vellykkede macarons

 
 
 • Heisann Siv. Tar du alle bildene av kaker og mat selv?

 • Siv

  Hei Rita. Tar alle bildene selv ja. Fått litt opplæring fra før da :)

 • Hej Siv, vilken trevlig blogg du har. Du har en ny lasare.

 • Siv

  Takk for det! Alltid koselig med nye lesere! :)

 • Ingrid

  Hei Hei.

  Skal definitivt prøve denne oppskriften. Så bloggen din på tastespotting.com :)
  Hvor får man tak i konditorfarge i pulverform?

 • Siv

  Hei Ingrid!
  Jeg bestilte konditorfarge i pulverform på ebay, men har sett at kakeboksen.no også har det. Her er en link: http://bit.ly/boDzTK
  Så ikke ut som om de hadde på lager akkurat nå, men får håpe de kanskje får inn igjen! :)

 • Ønsker meg speilreflekskamera nå!! (Velkommen etter sier du? ;) ) Synes bildene dine er pene og se på, og liker å lese oppskriftene dine. Så skal nok prøve å teste de ut når jeg og Daniel overtar leiligheten etter jul og får eget kjøkken igjen. Keep up the good work med bloggen! :)

 • Siv

  Koselig at du liker bildene og oppskriftene! Gratulerer med leilighet, forresten! :)

 • Helena

  Etter å ha testet ut min første ladning med makroner må jeg bare si at jeg bøyer meg i støvet for deg – herlighet så perfekte, små makroner du lager!

  Virkelig imponerende :)

  Øve, øve, øve….

 • Pingback: Peanøttmacarons med peanøttganache « Heartshaped.org()