Macarons med pistasj og sjokoladeganache

11. november 2010
Macarons med pistasj og sjokoladeganache

Ingredienser:

Makroner:

 • 90 gram eggehvite, romtemperert
 • 30 gram sukker
 • 55 gram mandler
 • 55 gram pistasjnøtter, uten skall
 • 200 gram melis
 • Grønn konditorfarge, helst i pulverform

Ganache:

 • 150 gram kokesjokolade, hakket
 • 100 ml kremfløte
 • 2 ss usaltet margarin, romtemperert

Fremgangsmåte:

Makroner:

 1. Klargjør 2-3 stekebrett med bakepapir eller silpat/silikonunderlag. Ha en sprøytepose med en liten rund tupp klar til bruk.
 2. Skåld og tørk mandlene. Les hvordan du gjør dette her. Finmal mandler, pistasjnøtter, pulverfarge og melis i en food processor (jeg bruker stavmikser med beger under).
 3. Pisk eggehvitene på medium styrke til de skummer, enten i en kjøkkenmaskin, eller med en håndmikser (da helst i en stålbolle). Dryss sakte i sukkeret, skru opp styrken til medium-høy og pisk til du oppnår en stiv marengs.
 4. Sikt inn mandel-melis-blandingen i marengsen og vend det inn med en slikkepott. Vend til du oppnår en røre som renner i tjukke bånd når du løfter den med slikkepotten.
 5. Ha røren i sprøyteposen og press ut makroner, ca 2-3 cm i diameter på stekebrettene. Pass på å ha litt mellomrom mellom hver makron, ettersom de sprer seg litt. Dunk forsiktig under stekebrettene og stikk fort hull på eventuelle luftbobler. Dryss eventuelt på med litt rørsukker til pynt. La makronene tørke i ca 30-60 minutter. De skal da ha dannet et skall, og det skal ikke sette seg igjen noe røre på fingrene dine hvis du trykker lett på dem.
 6. Stek på 150 grader celsius i 12-15 minutter (dette varierer veldig fra ovn til ovn, så prøv deg fram!). Under stekingen skal makronene danne «føtter», den boblete kanten nederst på makronen. Når makronene er ferdigstekte drar du hele bakepapiret over på en stekerist og lar dem avkjøles fullstendig før du forsiktig tar dem av papiret.
 7. Par opp makroner i lik størrelse, og fyll med ganache (oppskrift følger).

Ganache:

 1. Ha kremen i en gryte, og kok opp. Ta gryta av plata, og ha i sjokoladebiter. Rør til sjokoladen er smeltet. Avkjøl til romtemperatur. Rør smøret til det er kremet. Ha deretter smøret inn i sjokoladen, og rør godt til alt er blandet sammen. Avkjøl i kjøleskap, og rør ofte underveis.

Tilleggsinfo:

For flere makrontips, les denne artikkelen: Tips til vellykkede macarons