Meny

Nybakte horn til frokost

Brød og bakverk

Snart er det jul! Gleder meg skikkelig til å feire i år. Vi skal nemlig til familien min på sørlandet, og siden jeg ikke fikk feiret der i fjor gleder jeg meg veldig til å få gjort det i år. Har faktisk kjøpt nesten alle julegavene allerede også. Var på en real shoppetur i går, så fikk unnagjort en del. Snart blir det også litt julekakebaking, noe jeg gleder meg masse til. Har allerede laget deig til pepperkakehus, så det blir søndagsprosjekt på meg. Kommer til å skrive mer om dette i bloggen når prosjektet er gjennomført.

I dag bakte jeg horn til frokost. Skulle ønske jeg kunne spise det hver morgen! Det er virkelig noe av det beste som finnes. Har funnet en perfekt oppskrift som gir myke og lette horn som smaker himmelsk til frokost. De går også relativt raskt å lage, ettersom de ikke trenger å heve så lenge. Uansett er de verdt å vente litt på!

Horn

Ingredienser:
600 gram hvetemel
1 pakke tørrgjær
200 ml vann
200 ml kulturmelk (eller helmelk)
4 ss rapsolje (eller annen vegetabilsk olje)
2 ts sukker
1 1/2 ts salt
1/4 ts bakepulver
1 egg til pensling
Valmuefrø til pynt

Fremgangsmåte:

 1. Forvarm ovnen til 200c grader.
 2. Ha det tørre (mel, tørrgjær, sukker, salt og bakepulver) i en stor bolle (gjerne en kjøkkenmaskin). Bland sammen.
 3. Varm melk og vann fingervarmt (37 C). Ha i olje og væsken i melblandingen, og bland godt sammen.
 4. Elte i kjøkkenmaskin, eller for hånd, i 5-10 min. Deigen skal da slippe bollen lett. La deigen heve under klede i ca 10 minutter
 5. Del deigen i to like store emner, og kjevle hvert emne ut til en sirkel. Skjær sirkelen i åtte stykker, som du skjærer pizza. Rull sammen hvert stykke. Start med å rulle den bredeste delen og avslutt med spissen på utsiden. Gjem spissen under selve hornet. Form hornet til en halvsirkel.
 6. Legg hornene på et par stekebrett med bakepapir. La dem heve under håndkle i 30 minutter.
 7. Pensle hornene med sammenvispet egg. Strø over valmuefrø. Stek i forvarmet ovn (200c) i 12-15 min.

Tips: Fyll gjerne hornene med f.eks. ost og skinke, mozzarella og pesto, syltetøy, nøtter eller noe annet godt!

 
 
 • marthesol

  Kjempegode! Bakte de til lunsj i dag! :)

 • CupcakeLove

  Skal lage det nå ;) Blir nok kjempe bra ! <3

 • anomyn

  kan vi bruke lett melk

 • Siv

  Ja, det kan du nok :)