Macarons Sucre Cuit

9. januar 2011
Macarons Sucre Cuit er makroner basert på italiensk marengs fremfor fransk. Denne makronrøren er mye mer stabil, og det er vanskeligere å overmikse den i forhold til den franske.

Ingredienser:

Macarons Sucre Cuit

 • 150 gram skåldede mandler
 • 150 gram melis
 • 120 gram eggehviter (romtemperert)
 • 185 gram sukker
 • 50 gram vann
 • Konditorfarge

Fyll:

Sjokoladeganache

Kjøkkenutstyr

 • Sukkertermometer
 • Sprøytebag
 • Kjøkkenmaskin
 • Food processor

Fremgangsmåte:

 1. Begynn med å legge bakepapir/silikonmatter på 2-3 stekebrett. Jeg synes silpat-matter er helt fantastiske, for de krøller seg ikke, som bakepapir ofte gjør og makronene holder formen mye bedre.
 2. Klargjør en sprøytepose med en rund tupp, ikke mer enn 1 cm i diameter.
 3. Kjør mandlene og melis i en food processor, og kvern til alt er finmalt. Sett til side.
 4. Ha 60 gram av eggehvitene i bollen til en kjøkkenmaskin. La 35 gram av sukkeret stå klart ved siden av bollen.
 5. Ha resten av eggehvitene i en annen bolle. Sett bort foreløpig.
 6. Ha 150 gram sukker i en liten kasserolle. Hell i 50 gram vann, og sett i et termometer. Varmes på medium varme. Ikke rør i gryta! Når temperaturen når 90C kan du begynne å vispe eggehvitene du hadde i kjøkkenmaskinen på medium styrke, helt til de er skummete. Hell gradvis oppi de 35 grammene med sukker, og pisk på medium styrke til du får marengs med myke topper.
 7. Når sukkeret når 110 grader, heller du sukkersirupen FORSIKTIG oppi marengsen i en tynn stråle. Sikt på siden i bollen, så slipper du å få sukker overalt! Sett maskinen på full guffe og pisk 5-8 minutter til marengsen er helt avkjølt.
 8. Mens du venter kan du blande de resterende eggehvitene med mandel-melis-blandingen. Bruk en slikkepott. Ha eventuelt oppi konditorfarge/kakao nå. Bland godt.
 9. Når marengsen er avkjølt, har du den oppi bollen med mandel-melis-blandingen og eggehvitene.
 10. Vend sammen noen få ganger til alt er blandet sammen. Vær forsiktig med å vende for lenge, ettersom røren fort kan bli for rennende. Røren skal renne i tjukke bånd fra slikkepotten når du løfter den. Test eventuelt med en teskje av røren på bakepapiret.
 11. Hell røren i sprøyteposen og sprøyte ut små rundinger, ca 2.5 cm i diameter, med passe avstand fra hverandre. La dem tørke i ca 15 minutter.
 12. Stek på 165C i 12-13 minutter (kan variere fra ovn til ovn).
 13. Når makronene er ferdigstekt drar du hele bakepapiret over på en stekerist og lar dem avkjøles før du forsiktig tar dem av papiret. Fyll med ganache eller smørkrem.