Meny

Macarons Sucre Cuit

Cookies & Macarons

Macarons Sucre Cuit er makroner basert på italiensk marengs fremfor fransk. Fransk marengs er vel vanligst i Norge, og lages ved å piske eggehviter og sukker til en stiv marengs. Italiensk marengs lages ved å stivpiske eggehviter med kokende sukkersirup. Denne marengsen skal være lettere å jobbe med fremfor den franske. Jeg er ikke helt sikker på hvorfor, men tror det har med den varme sirupen å gjøre. Denne makronrøren er mye mer stabil, og det er vanskeligere å overmikse den i forhold til den franske. Det er derimot mer tidkrevende å lage denne røren ettersom man må lage sukkersirupen først.

Når det gjelder smaken så foretrekker jeg helt klart makroner laget med fransk marengs. De er mer chewy og ikke fullt så søte som de med italiensk marengs. Så jeg kommer nok til å holde meg til den franske metoden. Men det var moro å prøve ut denne også da. Ble jo søte og fine makroner nå og!

Macarons Sucre Cuit
150 gram skåldede mandler
150 gram melis
120 gram eggehviter (romtemperert)
185 gram sukker
50 gram vann
konditorfarge

Kjøkkenutstyr
– Sukkertermometer
– Sprøytebag
– Kjøkkenmaskin
– Food processor, eller noe annet som kan finmale mandler (ikke kvern)

 1. Begynn med å legge bakepapir/silikonmatter på 2-3 stekebrett. Jeg synes silpat-matter er helt fantastiske, for de krøller seg ikke, som bakepapir ofte gjør og makronene holder formen mye bedre.
 2. Klargjør en sprøytepose med en rund tupp, ikke mer enn 1 cm i diameter.
 3. Kjør mandlene og melis i en food processor, og kvern til alt er finmalt. Sett til side.
 4. Ha 60 gram av eggehvitene i bollen til en kjøkkenmaskin. La 35 gram av sukkeret stå klart ved siden av bollen.
 5. Ha resten av eggehvitene i en annen bolle. Sett bort foreløpig.
 6. Ha 150 gram sukker i en liten kasserolle. Hell i 50 gram vann, og sett i et termometer. Varmes på medium varme. Ikke rør i gryta! Når temperaturen når 90C kan du begynne å vispe eggehvitene du hadde i kjøkkenmaskinen på medium styrke, helt til de er skummete. Hell gradvis oppi de 35 grammene med sukker, og pisk på medium styrke til du får marengs med myke topper. Når sukkeret når 110 grader, heller du sukkersirupen FORSIKTIG oppi marengsen i en tynn stråle. Sikt på siden i bollen, så slipper du å få sukker overalt! Sett maskinen på full guffe og pisk 5-8 minutter til marengsen er helt avkjølt.
 7. Mens du venter kan du blande de resterende eggehvitene med mandel-melis-blandingen. Bruk en slikkepott. Ha eventuelt oppi konditorfarge/kakao nå. Bland godt.
 8. Når marengsen er avkjølt, har du den oppi bollen med mandel-melis-blandingen og eggehvitene. Vend sammen noen få ganger til alt er blandet sammen. Vær forsiktig med å vende for lenge, ettersom røren fort kan bli for rennende. Røren skal renne i tjukke bånd fra slikkepotten når du løfter den. Test eventuelt med en teskje av røren på bakepapiret.
 9. Hell røren i sprøyteposen og sprøyte ut små rundinger, ca 2.5 cm i diameter, med passe avstand fra hverandre. La dem tørke i ca 15 minutter.
 10. Stek på 165C i 12-13 minutter.
 11. Når makronene er ferdigstekt drar du hele bakepapiret over på en stekerist og lar dem avkjøles før du forsiktig tar dem av papiret. Fyll med ganache eller smørkrem.

Kilde: Delvis hentet fra Not So Humble Pie

 
 
 • Åå, de så gode ut :) Du tar så pene bilder også!

 • beautiful!

 • Marthe Mine

  Nam,hvorfor er ikke vi naboer siv? Elsker når du lager ting :D
  Kan ikke du legge ut tips til gode sjokoladekremer eller cupcakes fyll? (du vet jeg alltid bruker 1-2-3 poser men vil gjerne mikse min egen fyll og pynt på sånt:P )

 • Siv

  Joda, det kan jeg nok :) Har en del cupcakes-oppskrifter her, men kanskje ikke så mye fyll? Eller var det glasur du tenkte på? Kan alltids bare ta det på chatten vet du, så kan du få masse oppskrifter :)

 • Marthe Mine

  Mm mest glasurer :) åssen få de stive og sånt..høhø.men kan spør deg på chatten au hvis jeg planer om å lage litt en dag:D

 • anomyn

  er vi nøtt til å skåle mandlene

 • Siv

  Nei, du trenger ikke skålde mandlene, men da vil makronene også få små brune flekker etter skallet.