Meny

Peanøttmacarons med peanøttganache

Cookies & Macarons

Jeg har faktisk prøvd å spise litt sunnere i det siste, noe som forklarer at jeg har skrevet så lite her. Men nå var det jammen på tide å lage makroner igjen! Og det var lørdag. Og jeg hadde veldig mye nøtter liggende i skuffen nå, så da måtte jeg jo bare. Denne gangen ble det makroner laget på peanøtter, cashewnøtter og mandler. Som fyll hadde jeg lyst på ganache, siden jeg eeeeelsker ganache. Men for å variere litt så hadde jeg i litt peanøttsmør, som smakte oh-so-good!!!

Jeg har skrevet en temmelig kjapp gjennomgang av oppskriften denne gangen. Om du vil ha en mer detaljert gjennomgang kan du følge fremgangsmåten i denne oppskriften. I tillegg har jeg skrevet en del generelle makrontips i denne artikkelen.

Peanøttmacarons
200 gram melis
55 gram skåldede mandler
55 gram peanøtter/cashewnøtter, usaltede (jeg brukte begge deler)
90 gram eggehvite, romtemperert
30 gram sukker
¼ ts salt

Først må du klargjøre et par ting. Legg bakepapir eller silikonunderlag på to til tre stekebrett. Gjør klar en middels stor sprøytepose (12″ eller 16″) med en liten rund tipp.

Kjør nøttene og melisen i en food-processor til de er finmalt (som mel). Ha eggehvitene i en stål- eller glassbolle, og ha i saltet. Pisk til eggehvitene skummer. Ha i sukkeret, litt etter litt. Stivpisk eggehvitene til marengs.

Sikt inn melisnøtteblandingen og vend forsiktig inn i marengsen. Bruk en slikkepott. Når røren renner i tjukke bånd fra slikkepotten er den klar.

Ha røren i sprøyteposen, og form små rundinger (2½-3 cm i diameter) på stekebrettene. Stekes i 12 minutter på 150°C. Når makronene er ferdigstekt overfører du bakepapiret/silikonunderlaget over på en rist og avkjøler fullstendig før du fyller dem.

Peanøttganache
200 gram kokesjokolade, hakket
3 ss fint peanøttsmør (klumpfri)
110 ml kremfløte

Kok opp fløten i en liten kasserolle. Ta kasserollen av plata og ha i hakket sjokolade. Rør til alt er smeltet sammen. Rør inn peanøttsmør. Avkjøles i kjøleskap til ganachen er passe fast i formen.

Fyll en sprøytepose med ganache. Fyll makronene og sett dem sammen.

Her kommer noen «underveis-bilder». Fikk ikke tatt til hvert punkt i oppskriften, så da ble det bare en samling med bilder på slutten.

Tørkende macarons
Ferdigstekte macarons
Dette skal bli ganache
Creamy peanøttsmør, kjøpt i Sverige
Ferdig ganache
Ferdigfylte macarons
 
 
  • Olav

    Ai ai, her var det mange godbiter!

    Printer ut hele bloggen din og arkiverer den i oppskriftboka på kjøkkenet hvis det er greit for deg! =)

  • Siv

    Det er helt i orden, Olav! Koselig at du liker bloggen! :)