Meny

Italiensk aften i kveld

Brød og bakverk

Den siste uka har vi vært sjuke alle sammen! Jeg ble matforgifta, eller fikk omgangssjuka forrige helg, deretter ble Viggo sjuk, og så ble Alexander sjuk. Synes så synd på han, har hatt høy feber i fire dager nå. Han har blitt så tynn stakkars… Fikk to brødskiver med Nutella på i kveld da, det hjalp litt på energinivået!

Ellers har jeg hatt et par bakeprosjekter i det siste, men ikke alt har blitt like vellykket dessverre. Derfor har jeg ikke lagt ut noen oppskrifter. Må nok prøve noen ganger til, for jeg vil ikke legge ut noe jeg ikke er fornøyd med!

I kveld lagde jeg og Viggo herlig italiensk mat sammen; ravioli fylt med spinat og ricotta, med kremet saus og chorizo. Og hjemmebakt focaccia selvsagt! Dette var utrolig morsomt å gjøre sammen! Anbefaler alle par å lage mat sammen, er såå koselig. Ble ingen bilder av raviolien, for den var vi så sultne på at vi ikke orka å ta bilde av den først. Men tok noen av focacciaen etter vi hadde spist. Denne ble utrooolig god. Mye bedre enn den dårlige du får kjøpt i butikk. Lag heller din egen! Enkelt og greit :)

Focaccia med rosmarin
500 gram hvetemel
½ pakke tørrgjær
½ ts salt
2 ts sukker
300 ml vann, 37°C
5 ss olivenolje

Topping:
2 ss olivenolje
Maldonsalt
Rosmarin (frisk eller tørket)

Bland sammen det tørre; hvetemel, tørrgjær, salt og sukker. Ha i vann og olje og elt godt sammen til en smidig deig. La heve under klede i 1-2 timer.

Pensle ett 30×20 cm dypt stekebrett med olivenolje, eller legg i et bakepapir. Ha i deigen, og «dra» og kna den ut i kantene av formen. Pensle hele overflaten med 1 ss olivenolje. Snu hele deigen og gjenta. La heve under klede i ca 30 minutter til.

Forvarm ovnen til 250°C.

Prikk over med et grillspyd eller lignende, og pensle eventuelt på mer olje. Dryss på med hakket rosmarin og maldonsalt. Stekes i 10-15 minutter. Avkjøles på en stekerist.

Brød og bakverk
Kommentarer er skrudd av for Italiensk aften i kveld