Cupcakes med jordbærfrosting

3. august 2011
Sommerlige og friske cupcakes med jordbærfrosting
gir 12-15

Ingredienser:

Cupcakes:

 • 350 ml hvetemel
 • ½ ss bakepulver
 • 1 ts vaniljesukker
 • ½ ts salt
 • 110 gram smør, romtemperert
 • 250 ml sukker
 • 2 egg, romtemperert
 • 150 ml helmelk

Frosting:

 • 3-4 ss jordbærsyltetøy eller rørte jordbær
 • 2 eggehviter
 • 150 ml sukker
 • 130 gram smør, romtemperert

Fremgangsmåte:

Cupcakes

 1. Forvarm ovnen til 165°C.
 2. Bland sammen det tørre; hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og salt, og sett bort.
 3. Miks smør og sukker til en luftig krem (ca 3 minutter med kjøkkenmaskin). Ha i ett og ett egg, og skrap godt ned langs sidene mens du mikser. Ha i melblandingen og melk vekselvis og miks kun til alt er godt blandet sammen. Om du mikser for lenge blir røren for kompakt.
 4. Fyll litt mindre enn ¾ av cupcakesformene. Stek i 20-24 minutter. La dem avkjøles til romtemperatur før du har på frosting.

Frosting:

 1. Ha eggehviter og sukker i en stålbolle eller liten kasserolle. Sett i vannbad i en større gryte. Vannet trenger ikke koke, bare så vidt boble. Ha i et koketermometer. Visp godt hele tiden, helt til termometeret viser 70°C og sukkeret er løst opp.
 2. Ha blandingen over i en kjøkkenmaskin, eller bruk håndmikser i bollen. Pisk til marengsen har blitt romtemperert ca 8-10 minutter på høy styrke. Sett ned styrken og ha i smøret i små porsjoner. Miks alt godt sammen til frostingen ser jevn og fin ut (pass på og ikke mikse for lenge). Vend inn jordbærsyltetøy/rørte jordbær til slutt. Om frostingen virker litt for flytende kan du ha i litt melis for å jevne den.
 3. Fyll en sprøytepose med frosting, og dekorer cupcakes’ene som du vil. Jeg har bare laget enkle «swirls» og dekorert med skivede jordbær til slutt.