Meny

Varm sommer, og baby på vei!

Cupcakes & Muffins

Nå er det lenge siden jeg har blogget! Har vært på ferie hos familien på sørlandet og ellers vært mye på farta i det siste, så har ikke laget så mye «bloggverdig» mat.

Men i dag tenkte jeg at jeg ville lage noen søte og jentete cupcakes, siden vi venter en jente i november! Har bevisst ikke skrevet noe om dette tidligere, ettersom jeg har hatt et litt komplisert svangerskap denne gangen. Men nå ser alt veldig fint ut, og har ikke noen andre plager enn med bekkenet. Det går stort sett bra så lenge jeg ikke sitter eller står for lenge om gangen.

Så her kommer oppskriften på noen fantastisk gode cupcakes med jordbærfrosting:

Cupcakes med jordbærfrosting
Ca 12-15 stk

350 ml hvetemel
½ ss bakepulver
1 ts vaniljesukker
½ ts salt
110 gram smør, romtemperert
250 ml sukker
2 egg, romtemperert
150 ml helmelk

Forvarm ovnen til 165°C.

Bland sammen det tørre; hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og salt, og sett bort.

Miks smør og sukker til en luftig krem (ca 3 minutter med kjøkkenmaskin). Ha i ett og ett egg, og skrap godt ned langs sidene mens du mikser. Ha i melblandingen og melk vekselvis og miks kun til alt er godt blandet sammen. Om du mikser for lenge blir røren for kompakt.

Fyll litt mindre enn ¾ av cupcakesformene. Stek i 20-24 minutter. La dem avkjøles til romtemperatur før du har på frosting.

Jordbærfrosting

3-4 ss jordbærsyltetøy eller rørte jordbær
2 eggehviter
150 ml sukker
130 gram smør, romtemperert

Ha eggehviter og sukker i en stålbolle eller liten kasserolle. Sett i vannbad i en større gryte. Vannet trenger ikke koke, bare så vidt boble. Ha i et koketermometer. Visp godt hele tiden, helt til termometeret viser 70°C og sukkeret er løst opp.

Ha blandingen over i en kjøkkenmaskin, eller bruk håndmikser i bollen. Pisk til marengsen har blitt romtemperert ca 8-10 minutter på høy styrke. Sett ned styrken og ha i smøret i små porsjoner. Miks alt godt sammen til frostingen ser jevn og fin ut (pass på og ikke mikse for lenge). Vend inn jordbærsyltetøy/rørte jordbær til slutt. Om frostingen virker litt for flytende kan du ha i litt melis for å jevne den.

Fyll en sprøytepose med frosting, og dekorer cupcakes’ene som du vil. Jeg har bare laget enkle «swirls» og dekorert med skivede jordbær til slutt.

Kilde: Delvis hentet fra Annie’s Eats.

 
 
  • Gratulerer så mye med den lille i magen! Kjedelig med komplikasjoner, men hyggelig at det går bedre nå :) Vi venter en gutt i januar, litt overraskende, men koselig :D Må forresten lage de jordbærcupcakesene i dag… Mmm!

  • Gratulerer med jente på vei!! :D

  • Siv

    Tusen takk for det! :)

  • Så kjempeherlige ut!
    Gratulerer med den lille jenta i magen :-)