Meny

Red Velvet Cupcakes, til en du er glad i

Cupcakes & Muffins
Red Velvet Cupcakes

Så i dag bestemte jeg meg for å bake litt igjen, ettersom kjøkkenmaskinen min har stått og støvet så lenge nå! Tenkte jeg skulle lage red velvet cupcakes, siden de alltid har frista meg så utrolig masse! Har prøvd å lage dem en gang tidligere og, med mindre hell. De smakte da godt, men de ble ikke særlig røde. Så et godt tips er å ikke bruke den vanlige rød konditorfargen man får kjøpt i butikken, men heller kjøpe en knallrød gelefarge. Og kanskje bruke litt mindre kakao enn det som står i amerikanske oppskrifter, det gjør dem mye brunere i fargen.

Disse er til min kjære Viggo, selv om han akkurat har hatt neseskilleveggsoperasjon og ikke smaker så mye enda :)

Red Velvet Cupcakes
Gir ca 12 stk

270 ml hvetemel
2 ss maisstivelse
½ ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
½ ts salt
½-1 ss bakekakao
25 ml rød konditorfarge (gelefarge, ca 1 ½ ss)
60 gram usaltet og mykt smør, romtemperert
180 ml sukker
1 egg, romtemperert
150 ml kulturmelk, romtemperert
½ ts klar eddik
½ ts natron

Forvarm ovnen til 175°C.

Sikt sammen mel, maisstivelse, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle og sett bort inntil videre. Rør sammen konditorfarge og kakao i en liten bolle og sett bort.

Rør/miks smør og sukker til en kremete blanding. Ha i egget og visp godt sammen. Ha i fargeblandingen, og visp til fargen er jevnt blandet inn i røren. Visp inn melblandingen og kulturmelka vekselvis til alt er blandet. Pass på å ikke overmikse, da blir cupcakes’ene kompakte fremfor luftige. Til slutt blander du sammen natron og eddik i et lite glass e.l. og venter til det stopper å bruse. Hell i røren og vend inn med en slikkepott.

Fyll muffinsformer litt under 3/4 fulle ved hjelp av to spiseskjeer. Stek i ca 20-25 minutter. Ta tannpirkertesten for å se om de er stekt igjennom. Jeg måtte steke dem litt lenger enn 25 minutter. La dem avkjøles fullstendig før du pynter dem med frosting.

Philadelphia-frosting
200 gram Philadelphia Original
3-4 ss usaltet og mykt smør, romtemperert
500 ml melis

Visp Philadelphia-osten og smøret med en håndmikser e.l. til det blir kremete. Visp gradvis inn melis til du oppnår den konsistensen du ønsker. Om den er for rennende har du i mer melis. Om den har blitt for tørr, ha i mer kremost og smør.

Bruk en sprøytepose med en dekoreringstipp på og pynt cupcakes’ene. Eventuelt kan du bare smøre frostingen på med en slikkepott. Pass på at de er helt avkjølt før du har på frostingen. Jeg pynta litt ekstra med kokos oppå.

 
 
  • barbie

    Hei:) Fristende oppskrifter:) Hva er gelefarge, og hvor får man tak i det?

  • Siv

    Hei! Gelefarge, eller pastafarge som det og heter, er vel rett og slett farge i geleform fremfor den flytende man finner i matbutikken. Gelefarger kjøper jeg enten på Jernia blant bakevarene eller på nettet (Cacas eller kakeboksen.no)

  • barbie

    Aha! Da tror jeg at jeg vet hva du mener. Takk :D