Red Velvet Cupcakes

31. august 2011
Red Velvet Cupcakes til en du er glad i
gir 12 stk

Ingredienser:

Cupcakes:

 • 270 ml hvetemel
 • 2 ss maisstivelse
 • ½ ts bakepulver
 • 1 ts vaniljesukker
 • ½ ts salt
 • ½-1 ss bakekakao
 • 25 ml rød konditorfarge (gelefarge, ca 1 ½ ss)
 • 60 gram usaltet og mykt smør, romtemperert
 • 180 ml sukker
 • 1 egg, romtemperert
 • 150 ml kulturmelk, romtemperert
 • ½ ts klar eddik
 • ½ ts natron

Cream Cheese Frosting:

 • 200 gram Philadelphia Original
 • 3-4 ss usaltet og mykt smør, romtemperert
 • 500 ml melis

Fremgangsmåte:

Cupcakes:

 1. Forvarm ovnen til 175°C.
 2. Sikt sammen mel, maisstivelse, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle og sett bort inntil videre. Rør sammen konditorfarge og kakao i en liten bolle og sett bort.
 3. Rør/miks smør og sukker til en kremete blanding. Ha i egget og visp godt sammen. Ha i fargeblandingen, og visp til fargen er jevnt blandet inn i røren. Visp inn melblandingen og kulturmelka vekselvis til alt er blandet. Pass på å ikke overmikse, da blir cupcakes’ene kompakte fremfor luftige. Til slutt blander du sammen natron og eddik i et lite glass e.l. og venter til det stopper å bruse. Hell i røren og vend inn med en slikkepott.
 4. Fyll muffinsformer litt under 3/4 fulle ved hjelp av to spiseskjeer. Stek i ca 20-25 minutter. Ta tannpirkertesten for å se om de er stekt igjennom. Jeg måtte steke dem litt lenger enn 25 minutter. La dem avkjøles fullstendig før du pynter dem med frosting.

Cream Cheese Frosting:

 1. Visp Philadelphia-osten og smøret med en håndmikser e.l. til det blir kremete. Visp gradvis inn melis til du oppnår den konsistensen du ønsker. Om den er for rennende har du i mer melis. Om den har blitt for tørr, ha i mer kremost og smør.
 2. Bruk en sprøytepose med en dekoreringstipp på og pynt cupcakes’ene. Eventuelt kan du bare smøre frostingen på med en slikkepott. Pass på at de er helt avkjølt før du har på frostingen. Jeg pynta litt ekstra med kokos oppå.