Brownies med karamellglasur

8. september 2011
Fantastisk gode brownies med karamellglasur

Ingredienser:

Brownies

 • 250 ml hvetemel
 • ½ ts salt
 • 1 ts vaniljesukker
 • 225 gram smør i terninger
 • 200 gram kokesjokolade, hakket
 • 400 gram sukker
 • 4 egg
 • Valnøtter (valgfritt)

Karamellglasur

 • 400 gram kondensert melk, søtet
 • 120 ml brunt sukker
 • 85 gram usaltet smør, i terninger
 • 2 ss lys sirup
 • 2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte:

Brownies:

 1. Forvarm ovnen til 175°C (varmluft).
 2. Bland mel, vaniljesukker og salt i et litermål e.l. og sett bort.
 3. Smelt smør og sjokolade i vannbad. Rør litt innimellom. I mellomtiden pisker du egg og halvparten av sukkeret (200 gram) til eggedosis. Når smøret og sjokoladen har smeltet, heller du det over i en stor bolle og rører inn resten av sukkeret (200 gram). La det avkjøles litt. Pisk inn halvparten av eggedosisen til alt er godt blandet. Ha i melblandingen og vend inn til alt er blandet. Ha i resten av eggedosisen og vend inn til en jevn røre. Ikke vend for lenge! Ha eventuelt i hakkede valnøtter.
 4. Hell røren i en firkantet, smurt form (ca 22×22 cm) og stek midt i ovnen i ca 30-35 minutter. Sjekk om den er ferdig ved å dytte litt forsiktig på formen mens den er i ovnen. Om den virker litt flytende på midten må den stekes litt lenger.
 5. Ta ut kaken og avkjøl på en rist.

Glasur:

 1. Bland alle ingrediensene sammen i en tykkbunnet kasserolle. Varm på middels varme til smøret har smeltet og sukkeret er løst opp. Sett opp temperaturen til middels-sterk varme og rør HELE tiden til karamellen koker og tykner. Hvis du har et steketermometer skal karamellen småkoke til den når 105 grader. Hvis du ikke har termometer, kan du la karamellen småkoke i ca 5 minutter. Rør godt HELE tida, så karamellen ikke brenner seg.
 2. Hell karamellglasuren over brownieskaken og la den avkjøles før servering.