Meny

Cookies and Cream Cupcakes

Cupcakes & Muffins

Så her går jeg fortsatt, høygravid og lei. Har nesten kommet til uke 39 nå. Jeg kan med sikkerhet si at dagene blir kjedelige etter hvert. Har sett Oprah og Dr Phil hver dag omtrent, og det i seg selv er jo litt urovekkende. Så i dag tenkte jeg at jeg skulle bake litt! Har laget disse fantastiske cupcakes’ene før, men aldri fått tatt bilder av dem. Kontrasten av krem og sjokoladekjeks er jo bare fantastisk!

PS. Dersom du ønsker en enklere frosting kan du alltids bruke pisket fløte eller en vanlig smørkrem på i stedet.

Cookies and Cream Cupcakes
Gir ca 12-15 stk

350 ml hvetemel
½ ss bakepulver
1 ts vaniljesukker
½ ts salt
110 gram smør, romtemperert
250 ml sukker
2 egg, romtemperert
150 ml helmelk
12-15 stk Dots- eller Oreokjeks

Forvarm ovnen til 165°C.

Bland sammen det tørre; hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og salt, og sett bort.

Miks smør og sukker til en luftig krem (ca 3 minutter med kjøkkenmaskin). Ha i ett og ett egg, og skrap godt ned langs sidene mens du mikser. Ha i melblandingen og melk vekselvis og miks kun til alt er godt blandet sammen. Om du mikser for lenge blir røren for kompakt.

Ta 12-15 kjeks og separer dem. Hakk grovt opp kjeksdelene uten fyll på. Vend inn i røren.

Legg kjeksdelene med fyll på oppi hver cupcakeform (her må du bruke papirformer), med fyllsiden opp. Spa cupcakesrøre oppi formene, opp til litt mindre enn ¾ av cupcakesformene. Stek i 20-24 minutter. La dem avkjøles til romtemperatur før du har på frosting.

Swiss Meringue Buttercream

2 eggehviter
150 ml sukker
130 gram smør, romtemperert
200 ml melis (omtrentlig)
Dots- eller Oreokjeks

Ha eggehviter og sukker i en stålbolle eller liten kasserolle. Sett i vannbad i en større gryte. Vannet trenger ikke koke, bare så vidt boble. Ha i et koketermometer. Visp godt hele tiden, helt til termometeret viser 70°C og sukkeret er løst opp.

Ha blandingen over i en kjøkkenmaskin, eller bruk håndmikser i bollen. Pisk til marengsen har blitt romtemperert ca 10-12 minutter på høy styrke. Sett ned styrken og ha i smøret i små porsjoner. Miks alt godt sammen til frostingen ser jevn og fin ut. Jevn frostingen med melis til du oppnår den konsistensen du ønsker.

Fyll en sprøytepose med frosting, og dekorer cupcakes’ene som du vil. Jeg har bare laget enkle «swirls» og dekorert med halve Dotskjeks. Til slutt knuste jeg noen av de resterende kjeksene og drysset det oppå.

Cupcakes klare til å dekoreres
Sånn ser de ut i bunn
Sånn ser de ut innvendig
Fin boks til å oppbevare dem i.

 
 
  • De så innmari gode ut!!! 

  • Josip

    Yummy Yummy, jeg kjenner at jeg blir våt i munnen bare av å se på bildene. Har sett rundt på bloggen din og blir helt satt ut av alt snadderet du lager. :) Stå på! Nå skal jeg sette denne bloggen på favoritter og overraske samboeren med disse en dag! :D