Cookies and Cream Cupcakes

1. november 2011
Kontrasten av krem og sjokoladekjeks er jo bare fantastisk!
gir 12-15 stk

Ingredienser:

Cupcakes:

 • 350 ml hvetemel
 • ½ ss bakepulver
 • 1 ts vaniljesukker
 • ½ ts salt
 • 110 gram smør, romtemperert
 • 250 ml sukker
 • 2 egg, romtemperert
 • 150 ml helmelk
 • 12-15 stk Dots- eller Oreokjeks

Frosting:

 • 2 eggehviter
 • 150 ml sukker
 • 130 gram smør, romtemperert
 • 200 ml melis (omtrentlig)
 • Dots- eller Oreokjeks

Fremgangsmåte:

Cupcakes:

 1. Forvarm ovnen til 165°C.
 2. Bland sammen det tørre; hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og salt, og sett bort.
 3. Miks smør og sukker til en luftig krem (ca 3 minutter med kjøkkenmaskin). Ha i ett og ett egg, og skrap godt ned langs sidene mens du mikser. Ha i melblandingen og melk vekselvis og miks kun til alt er godt blandet sammen. Om du mikser for lenge blir røren for kompakt.
 4. Ta 12-15 kjeks og separer dem. Hakk grovt opp kjeksdelene uten fyll på. Vend inn i røren.
 5. Legg kjeksdelene med fyll på oppi hver cupcakeform (her må du bruke papirformer), med fyllsiden opp. Spa cupcakesrøre oppi formene, opp til litt mindre enn ¾ av cupcakesformene. Stek i 20-24 minutter. La dem avkjøles til romtemperatur før du har på frosting.

Frosting:

 1. Ha eggehviter og sukker i en stålbolle eller liten kasserolle. Sett i vannbad i en større gryte. Vannet trenger ikke koke, bare så vidt boble. Ha i et koketermometer. Visp godt hele tiden, helt til termometeret viser 70°C og sukkeret er løst opp.
 2. Ha blandingen over i en kjøkkenmaskin, eller bruk håndmikser i bollen. Pisk til marengsen har blitt romtemperert ca 10-12 minutter på høy styrke. Sett ned styrken og ha i smøret i små porsjoner. Miks alt godt sammen til frostingen ser jevn og fin ut. Jevn frostingen med melis til du oppnår den konsistensen du ønsker.
 3. Fyll en sprøytepose med frosting, og dekorer cupcakes’ene som du vil. Jeg har bare laget enkle «swirls» og dekorert med halve Dotskjeks. Til slutt knuste jeg noen av de resterende kjeksene og drysset det oppå.