Meny

Dåpsmakroner

Barna, Cookies & Macarons, Personlig,
Macarons klare for kjøleskapet

På mandag dro jeg, Alexander og Mariell til foreldrene mine på sørlandet for å ordne dåp til helga. Vi skal ha dåpen hjemme hos foreldrene mine, siden de har så stor stue. Koldtbord og stor marsipankake er bestilt, resten skal jeg, mamma og svigermor bake.

I dag lagde hele tre omganger med makroner! Den første gikk dessverre i søpla, for temperaturen på ovnen hos mamma var heeelt annerledes enn på min. Så de ble svidd utenpå og heelt rå inni. Men det gikk bra på de neste forsøkene, da jeg skjønte at temperaturen måtte ned og steketiden opp. Den ene typen er sjokolademakroner med smørkrem, deretter rullet i hjertestrø, den andre er vanlige makroner med sjokoladeganache. Har pynta med litt farget sukker oppå. Oppskriftene finner du her.

Macarons med sjokoladeganache
Sjokolademakroner med smørkrem
Sjokolademacarons med smørkrem
 
 
 • Marthe Mine

  Namnamnam <3

 • Hanna

  Åååå, de ser veldig gode ut! :)

 • Ah – de ser fantastiske ut! Har endelig fått mandelmel i hus, og gleder meg til å prøve oppskriften din etterhvert :-D 
  Lykke til med dåpen av den lille :-)

 • MK

  Makronene dine ser fantastiske ut. Jeg lurer på hvordan du klarer å få dem så flate? Mine ble så tørre og de ble ikke tykke nok til at de ble både crispy og seige… Om de «hever» seg fjelltopper, er det da luft i dem eller er det røren det er noe feil med? Du har sikkert erfart dette med alle dine runder med makroner, så jeg håper du kan hjelpe :)

 • Siv

  Hmm, jeg har aldri opplevd at de har hevet seg som fjelltopper! Har du evt et bilde? Pleier å se ganske fort hva som er feil :) Kanskje du ikke vendte røren nok, da blir de klumpete. Det er også viktig å tørke mandelmelet tilstrekkelig før bruk, og ikke bruke noe flytende væske i røren. Da sprekker de opp på midten. 

 • Siv

  Tusen takk for det :)