Vaniljecupcakes

26. februar 2012
Jeg har laget disse ved flere anledninger, og synes de holder seg svært godt.
gir 24 stk

Ingredienser:

Cupcakes

 • 225 gram usaltet smør, romtemperert
 • 5 dl sukker
 • 5 store egg, romtempererte
 • 2 ts vaniljesukker / frøene fra 1 stk vaniljestang
 • 6 dl hvetemel
 • 3 strøkne ts bakepulver
 • 1 ts salt
 • 2½ dl helmelk, romtemperert

Cream Cheese Frosting:

 • 350 gram kremost (kald)
 • 7½ ss usaltet smør, romtemperert
 • 1½ ts vaniljepulver / frøene fra 1 stk vaniljestang
 • 9 dl melis

Fremgangsmåte:

Cupcakes: 

 1. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
 2. Bland sammen de tørre ingrediensene; hvetemel, bakepulver og salt. Sett til siden foreløpig.
 3. Rør sukker og smør hvitt, ca 3 min med flatvisp i kjøkkenmaskin. Ha i eggene, ett etter ett, la hvert egg blandes helt sammen med smørblandingen før du har i neste. Visp inn det tørre vekselvis med melken. Begynn og avslutt med det tørre. Visp KUN til alt er blandet sammen, om røren blir vispet for lenge blir cupcakesene fort kompakte.
 4. Bruk en isskje eller en spiseskje til å fylle muffinsformer, ikke mer enn ¾ opp langs kanten.
 5. Stekes i stekeovn i 18-22 minutter, til de består tannpirkertesten.
 6. Avkjøl på rist.

Cream Cheese Frosting:

 1. Rør sammen kremost, smør og vanilje med en sleiv. Visp inn melis, litt etter litt. Visp på høy styrke KUN til alt er blandet sammen og frostingen er jevn. Om den blir vispet for lenge blir den veldig flytende og vil ikke holde formen.

Tilleggsinfo:

Anbefaler og oppbevare dem i romtemperatur uten frosting helt til du skal servere dem. I kjøleskap har de en tendens til å bli tørre og kompakte. Frostingen kan du selvsagt lage i forkant, og oppbevare i kjøleskap. Om du har noen igjen etter du har dekorert og servert, kan du oppbevare dem i en lufttett boks i kjøleskapet. Ta dem ut i god tid før du skal servere dem, da er de ikke iskalde og harde.