Meny

Vaniljecupcakes

Cupcakes & Muffins

Dette er min go-to-vaniljecupcakes-oppskrift, om man kan kalle det for det. Jeg har laget disse ved flere anledninger, og synes de holder seg svært godt. Anbefaler og oppbevare dem i romtemperatur uten frosting helt til du skal servere dem. I kjøleskap har de en tendens til å bli tørre og kompakte. Frostingen kan du selvsagt lage i forkant, og oppbevare i kjøleskap. Om du har noen igjen etter du har dekorert og servert, kan du oppbevare dem i en lufttett boks i kjøleskapet. Ta dem ut i god tid før du skal servere dem, da er de ikke iskalde og harde.

Vaniljecupcakes
24 stk

225 gram usaltet smør, romtemperert
5 dl sukker
5 store egg, romtempererte
2 ts vaniljesukker / frøene fra 1 stk vaniljestang
6 dl hvetemel
3 strøkne ts bakepulver
1 ts salt
2½ dl helmelk, romtemperert

Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.

Bland sammen de tørre ingrediensene; hvetemel, bakepulver og salt. Sett til siden foreløpig.

Rør sukker og smør hvitt, ca 3 min med flatvisp i kjøkkenmaskin. Ha i eggene, ett etter ett, la hvert egg blandes helt sammen med smørblandingen før du har i neste. Visp inn det tørre vekselvis med melken. Begynn og avslutt med det tørre. Visp KUN til alt er blandet sammen, om røren blir vispet for lenge blir cupcakesene fort kompakte.

Bruk en isskje eller en spiseskje til å fylle muffinsformer, ikke mer enn ¾ opp langs kanten.

Stekes i stekeovn i 18-22 minutter, til de består tannpirkertesten.

Avkjøl på rist.

Kremost-frosting med vanilje
Nok til 24 stk

350 gram kremost (kald)
7½ ss usaltet smør, romtemperert
1½ ts vaniljepulver / frøene fra 1 stk vaniljestang
9 dl melis

Rør sammen kremost, smør og vanilje med en sleiv. Visp inn melis, litt etter litt. Visp på høy styrke KUN til alt er blandet sammen og frostingen er jevn. Om den blir vispet for lenge blir den veldig flytende og vil ikke holde formen.

 
 
 • Pingback: Dåpsdagen til Mariell | Heartshaped.org()

 • Pingback: Alexanders 3-årsdag | Heartshaped.org()

 • Sangita Sunder

  Hei! Lurte bare på hvordan du klarer å få muffinsene dine i så fin form? Når jeg steker mine så blir de som regel litt skjeve og da blir det litt ujevn pynt på dem. Og hvor får du dine muffinsformer fra? Veldig fin blogg du har :)

 • Siv

  Hei!

  Takk for det :)

  Jeg bruker stekebrett for muffins, da blir de penere i formen. Om du mener at de blir ujevne på toppen kan dette ha med hvordan du mikser røren. Om du bruker romtempererte ingredienser, og ikke overmikser røren så skal de bli pene og «kuppelformede».

 • Pingback: Alexanders 3-årsdag | Siv Daland()

 • Pingback: Dåpsdagen til Mariell | Siv Daland()

 • Caro

  Hvordan er kremost-frostingen å bruke når man skal lage mange små stjerner på feks 3D kaker? Vil den bli for myk og smelte sammen, eller vil den stivne til slik som en smørkrem-frosting?

 • Siv

  Hei!

  Anbefaler denne fremgangsmåten for å få en stivere frosting som passer til dekorering:

  Miks sammen smør og en del av melisen. Det blir litt tørt. Ha i kremosten og resten av melisen vekselvis. Ikke miks for lenge, kun til den er klumpfri. Bruk flatmikser.

 • Caro

  Takk for tips! :)

 • Tonje Michelle Wierød-Pedersen

  Denne skal jeg prøve i kveld. Prøvd to ulike oppskrifter og min lite kakeglade 3-åring likte ingen av de. Denne tror jeg blir mer nøytral og barnevennlig. Du skriver «usaltet smør», prøvde å lese bak på smøret jeg hadde men ble usikker på om det er usaltet. Har vanlig margarin og meierismør. Hva bruker du?

 • Siv

  Hei, beklager sent svar. Jeg bruker alltid meierismør. Det er ikke så farlig om det er med salt eller ei, ta det du har :)