Pigs In A Blanket / Innbakte pølser

6. mars 2012
Pølsemiddager slår alltid an her i huset. Her er min vri på pigs in a blanket. Deigen kan gjerne erstattes med butterdeig.
gir 8 stk

Ingredienser:

 • 300 gram hvetemel
 • ½ pakke tørrgjær (6 gram)
 • ½ ts salt
 • 1 ts sukker
 • 1 ss margarin, romtemperert
 • 180 ml helmelk
 • 1 egg, romtemperert
 • 8 grillpølser
 • Cheddar, i skiver eller revet
 • Hakket løk

Fremgangsmåte:

 1. Bland sammen hvetemel, tørrgjær, salt og sukker i en stor bolle. Varm opp melka til 37°C. Visp sammen egget og bland med melka. Hell dette i bollen med det tørre og elt sammen. Ha i smøret når deigen er godt blandet sammen. Kna deigen til den er blank og fin. La heve under klede i 30 minutter.
 2. Kna deigen litt før den kjevles ut til en stor sirkel. Del i åtte like deler (som du deler en pizza). Fordel cheddar og løk på hver del. Legg pølsene mot enden av trekanten. Rull sammen, spissen til slutt. Legg hver innpakket pølse på et stekebrett med bakepapir. La dem heve i 30-40 minutter.
 3. Pensle med et sammenpisket egg. Strø eventuelt over sesamfrø.
 4. Stekes på 200°C i 10-12 minutter.
 5. Serveres med ketchup, og potetsalat om du vil :)