Lemon Meringue Pie

12. mars 2012
Sitronkremen i denne paien ble nokså syrlig, men den søte marengsen gjorde at den smake mye mer balansert

Ingredienser:

Bunn:

 • 300 ml hvetemel
 • ½ ts salt
 • ½ ts sukker
 • 110 gram kaldt og usaltet smør, i terninger
 • 2 ss isvann

Fyll:

 • 110 gram usaltet smør, i terninger
 • 180 ml sitronsaft (fra ca 3-4 friske sitroner)
 • 150 gram sukker
 • Finrevet skall fra 1 stk sitron
 • En klype salt
 • 3 store eggeplommer (spar eggehvitene til margengsen)
 • 3 store egg

Sveitsisk Marengs:

 • 240 gram sukker
 • 4 store eggehviter

Fremgangsmåte:

Bunn:

 1. Ha hvetemel, salt og sukker i en food-processor og pulser til alt er blandet godt. Ha i smør. Pulser videre til deigen ser ut som kornete mel. Ha to spiseskjeer med isvann og pulser til deigen holder seg sammen når du klemmer den. Ha i mer isvann om nødvendig.
 2. Form deigen til en ball, og klem den flat til den er ca 2 cm tjukk. Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskap i minst 1 time.
 3. Legg deigen på et bakepapir eller silikonmatte dekket med litt mel, og kjevle ut til en runding på ca 35 cm i diameter. Snu papiret/matten over en paiform på 24 cm, og plasser deigen i formen. Kutt bort så det er en kant på 2.5 cm igjen rundt. Brett kanten og klem for å jevne ut kantene. Avkjøl formen i kjøleskap i 1 time.
 4. Legg et bakepapir over paiformen og hell tørre erter over så de dekker hele paien. Dette er for å holde paien flat mens den steker. Stek i forvarmet ovn, på 175°C i 45 minutter. Avkjøl.

Fyll:

 1. Forvarm ovnen 180°C.
 2. Visp sammen egg og eggeplommer i en bolle. Sett bort inntil videre.
 3. Varm smør, sitronsaft, sukker, salt og sitronskall i en kjele til sukkeret løser seg opp. Hell blandingen i en tynn stråle i eggeblandingen. Visp (helst med en elektrisk mikser) hele tiden så eggene ikke koagulerer. Ha blandingen tilbake i kjelen og rør hele tiden mens den varmes på svak varme. Bruk en visp. Rør helt til blandingen tykner. Den skal være ganske tjukk, og ha samme konsistens som vaniljekrem. Unngå at blandingen koker.
 4. Ta kjelen av varmen og hell fyllet over den stekte paibunnen. Stek i 12 minutter. Avkjøl.

Marengs:

 1. Hvis du ikke bruker en créme brûlée-brenner, forvarm ovnen til 180°C (grill).
 2. Ha eggehviter og sukker i en stålbolle eller kjele. Rør sammen. Sett over vannbad og varm til eggene når 70°C. Pass på at sukkeret er helt løst opp. Hell blandingen over i en kjøkkenmaskin og kjør på full hastighet til du har en stødig og skinnende marengs. Ca 10 minutter. Marengsen skal være helt avkjølt.
 3. Spre marengsen over paien. Sett paien inn i ovnen, på midterste rille, og la paien stå til marengsen blir lett brunet på toppen. Pass på at den ikke blir stående for lenge!! Hvis du har en créme brûlée-brenner så kan du bruke denne i stedet for å sette paien i ovnen.