Meny

Kvikklunsjkake til min kjære

Kaker

I dag har vi feiret bursdagen til samboeren min, Viggo. Han blir 32 år i morgen, men hadde et lite familieselskap i kveld. I gave ga jeg han en bok om foto, en blå Adidasjoggis og 18(!) par svarte tennissokker! Tenkte vi liksågodt kunne bytte ut alle de utslitte parene med sokker med noen helt nye noen. Hehe, så slipper jeg svarte lodotter fra sokkene hans overalt!

Jeg brukte hele kvelden i går til å teste ut en ny kake, Kvikklunsjkake! Har sett at denne type kake har vært veldig i vinden i det siste, så måtte jo slenge meg på. Jeg valgte derimot å sette sammen min egen kake med mine egne oppskrifter, for jeg synes den originale Kvikklunsjkaka hørtes litt for mektig ut for min smak. Denne var nok mektig denne og, men ble utrolig fornøyd med resultatet! Smakte himmelsk!

PS: Bare for å presisere en ting, dette er IKKE Passionate4Baking sin oppskrift, men en jeg selv har satt sammen. Denne typen kake har opprinnelse i USA, og heter vel egentlig Kit Kat Cake.

Kvikklunsjkake

Sjokoladekake
4 egg
250 gram sukker
140 gram smør
50 gram kokesjokolade, grovhakket
1 dl helmelk, romtemperert
135 gram hvetemel
4 ss bakekakao
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Ca 12 pakker Kvikklunsj

Forvarm ovnen til 175°C.

Smelt smøret og rør inn hakket kokesjokolade til den smelter.

Bland sammen hvetemel, kakao, bakepulver og vaniljesukker.

Stivpisk egg og sukker til eggedosis. Ha i sjokoladesmøret. Sikt inn det tørre, og vend inn vekselvis med melk.

Hell røren over i en smurt springform, 22-24 cm. Stekes i 45-50 minutter, eller til den består tannpirkertesten. Avkjøles fullstendig før du fyller og dekorerer den.

Kakefyll – Trøffelkrem
600 ml kremfløte (2 bokser)
200 gram mørk kokesjokolade, hakket
200 gram melkesjokolade, hakket

Kok opp fløten i en kjele. Ta kjelen av varmen og rør inn den mørke sjokoladen. Vent til blandingen er litt mindre varm før du har i melkesjokoladen. Temperaturen bør være under 48°C når du har i melkesjokoladen. Rør godt, og hell over i en bolle med lokk på, e.l. Sett i kjøleskapet i noen timer, helst over natten.

Pisk sjokoladeblandingen stiv.

Kakeglasur – Sjokoladeganache
200 ml kremfløte
200 gram mørk kokesjokolade, hakket
200 gram melkesjokolade, hakket
4 ss smør, mykt og romtemperert

Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og ha i mørk kokesjokolade. Vent til blandingen har en temperatur på under 48°C før du har i melkesjokoladen. Rør godt. Avkjøl til romtemperatur før du rører inn mykt smør. Sett i kjøleskap og avkjøl til ganachen er fast, men smørbar. Om den blir for hard lar du den stå i romtemperatur en liten stund før du bruker den.

Sett sammen kaken:
Del kaken i tre lag. Fyll lagene med trøffelkrem. Smør sjokoladeganache rundt og oppå. Du kommer nok til å ha litt for mye sjokoladeganache igjen, men det kan brukes til f.eks. dekorering (eller frys og bruk ved en senere anledning).

Del opp Kvikklunsjbitene og fest rundt hele kaka. Om du synes de stikker litt høyt opp kan du kappe de til med en skarp kniv. Et tips er å avkjøle Kvikklunsj-sjokoladen i kjøleskap en stund før du dekorerer. Da slipper du fingeravtrykk på sjokoladen når du skal sette de på!

Om du vil kan du ha Non-stop eller Smarties på toppen av kaka. Jeg valgte å pynte med jordbær og restene av sjokoladeganachen i stedet, for jeg synes Non-stop oppå virka litt for mektig for min smak. Knytt gjerne et silkebånd rundt kaka hvis du vil pynte litt «ekstra» :)

 
 
 • Michelleberge

  Kjempe fin kake :)

 • Bra blogg, Siv! 

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg  

 • Ann Irene

  Hjelp, den så litt for god ut!

 • Morten Myhre

  Fytti svarte nigger, den så god ut!!!

 • Marianne

  Det var en veldig fin kake, og den så utrolig god ut. Fikk lyst til å lage en selv 

 • Amuboe

  Hørtes mektig (og) god ut denne versjonen også;)
   

 • Tonegr

  Hjelpes.. Og jeg som er på lavkarbo!

 • Lena

  Du burde jo faktisk skrive hvor du har hentet oppskriften fra da. For den her stammer ikke fra deg.

 • Siv

  Oppskriften har jeg selv satt sammen, med inspirasjon fra kaker jeg tidligere har laget. Dette er ikke den samme kaken som Passion4Baking bruker om det er den du sikter til. Det har jeg jo også påpekt i teksten før oppskriften.

 • Melonnie

  fått litt inspirasjon herfra 
  http://www.youtube.com/watch?v=MohhyHgQKRE&feature=youtu.be  oxo tenker jeg meg  :) 

 • Siv

  Nei, inspirasjonen kom vel fra at Kvikklunsjkake er veldig poppis for tida, derfor jeg ville prøve å lage min egen variant ;)

 • Agnilsen

  er vel likegyldig hvor hun har fått oppskriften fra,den kommer fra henne nå!   ser helt nydelig ut !!!!!

 • Siv

  Tusen takk :) Men det er altså jeg som har satt sammen kaka ;)

 • Thea

  Ser utrolig god ut, så flink du er! 

 • Siv

  Tusen takk :)

 • KlubbMona

  Hoi oi oi for ei nam oppskrift! Heia Siv! Klem fra Mona fra klubben :)

 • Siv

  Takk Mona :-)

 • Ann-Elisabeth

  nam, denne både ser og høres knallgoe ut,skal absolutt prøves ut :)

 • bakekakesøte

  Helt enig med Agnilsen :) så lenge kaken er god så er det samme hvor den kommer fra ;). Og det fantes da kakebøker før Passion4Baking kom også ;) …hvor tror du hun har fått all inspirasjonen fra? ;)

 • Siv

  Veldig hyggelig å høre det altså :) Men jeg synes det er viktig å presisere at denne kaken kommer fra meg og ingen andre :) Det er ikke noen som har patent på kvikklunsjkake, det er jo bare en sjokoladekake med kvikklunsj rundt. Og ideen kommer jo fra amerikansk Kit Kat-kake, som ingen har patent på. Det blir jo som å lage en langpanne-sjokoladekake med fotballbane på, det er ingen som «eier» den ideen. Kaken jeg har laget er som sagt en jeg selv har satt sammen. Jeg har faktisk ikke sjekka Passion4Baking sin oppskrift, jeg har kun sett bilder av kaken hennes ;-)

 • Miriam B.

  Veldig imponert!!! Må si at jeg ble inspirert til å bake her å nå!! :) Du har en utrolig fantasi om du klarer å sette dette sammen!!!!:o
  :D IMPONERT:D!!

 • Og jeg som ikke er noe spesielt glad i kaker? Hva gjør jeg nå da? Når jeg får lyst på noe jeg ikke vanligvis henger meg opp i så ser den god ut! ;)

 • Tina

  NAM! Den så fantastisk god ut (og det var den også, garanert). Men herreminhatt så mye sjokolade og «klin» i den, ho ho! :D

 • Gretehus

  SUPERKUL KAKE, men i du verden kosta flesk med all den sjokkoladen. Den er apsolutt en fest kake ideen er aldeles til å ta å føle på. takk for ideen.  Hilsen Grete

 • Knut

  Takk da!! Nå ble jeg syyyyykt kakesyk..:-(

  Det var et kompliment ;-)

 • Tt-olsen

  Denne skal prøves ut neste helg da vi skal ha en bursdags feiring :)  takk for at du delte med oss :)

 • Åse

  Godt kommet på:) Dette er kake med stil. Tror jeg skal prøve den med madariner….Du har satt fantasien igang. Tusen takk!!!!

 • å denne kaken såg bare så herlig ut, at eg måtte bare prøve å lage den.
  Håper det går greitt at eg lager en link til siden din  så folk ser den utrolig fine og inspirerende bloggen din

 • Pingback: Chill helg! |()

 • Ellen

  Lagde denne i helgen – helt fantastisk god! Veldig fin blogg du har, masse artige oppskrifter å prøve!
  Takk for inspirasjonen;)

 • Ewa

  Helt fantastisk. Det er fantastisk hur man kan låta fantasin bara flyta ut och komma på de mest rara Idèerna! Jag tenkte kidnappa denne for eget bruk. Takk for inserationen!

 • kaffekjerringa

  skal prøve denne senere i uka foreldrene mine har 43 års bryllupsdag

 • Beate

  Artig at du mener non-stop blir for mektig på en kake som inneholder ikke mindre enn 800 g sjokolade, 8 dl fløte, 12 plater kvikklunsj… PLUSS selve kaken :)
  Tenker på å bake den, men vet ikke om jeg tørr…. kan ikke bli hektet på en sånn kake!

 • Siv

  Hehe, planen var å lage en mindre mektig kake, ja, men sånn gikk det visst ikke. Måtte ha den kraftige ganachen utenpå for å holde på plass kvikklunsjen. Hadde egentlig tenkt å lage en lettere smørkrem :-) Selve kakebunnene er ikke så veldig mektige da, så du kan sikkert lage dem og heller variere fyllet eller ganachen :-)

 • Pingback: Alexanders 3-årsdag | Heartshaped.org()

 • Pingback: Alexanders 3-årsdag | Siv Daland()