Meny

Thank God it’s pizza night!

Middag, Pizza,

Nå er det påskeferie, og da kan man spise helgemat hele uka! Så i dag ble det pizza på bakesteinen min. I dag prøvde jeg meg på en helt vanlig, amerikansk pizza. Bunnen ble litt tjukk, men smakte fantastisk! Og den skal ikke heve like lenge som den italienske pizzaen (som jeg også elsker). Tomatsausen jeg lagde i dag er også litt annerledes. Den er veldig enkel å lage, og smaker utrolig godt!

Pizza
Gir 2 middels store pizzaer (35 cm)

Bunn:
950 ml hvetemel
1 pose tørrgjær
1½ ts salt
2 ss vegetabilsk olje
400 ml vann, varmet til 37°C
Maismel til dryssing

Tomatsaus:
400 gram hermetiske hakkede tomater
2 ss tomatpuré
1 fedd hvitløk, finhakket eller presset
½ ts tørket basilikum
½ ts tørket oregano
¼ ts salt
1/8 ts sukker
1/8 ts kayennepepper
2 ss god olivenolje

Fyll:
400 gram kjøttdeig
½ løk, hakket
2-3 vårløk, i skiver
ca 2 dl hakket champignon
Basilikum
Oregano
Salt og pepper
ca 200 gram revet ost

Bland sammen hvetemel, tørrgjær og salt. Rør inn vann og olje. Elt i 5 minutter med kjøkkenmaskin, litt lenger hvis du elter for hånd. Deigen skal være litt seig. Smør en stor bolle med litt olje. Ha i deigen og rull rundt i oljen. Dekk til med plastfolie og la deigen heve på et lunt sted i 1½ – 2 timer.

Hvis du vil bruke pizzastein må den varmes opp 20-30 minutter før pizzaen kan legges oppå. Varm opp ovnen til 260°C og legg inn steinen. Hvis du ikke bruker stein, er det bare å varme opp ovnen til 260°C litt før pizzaen skal settes inn.

Tilbered tomatsausen mens deigen hever. Hvis tomatene ikke er finhakket så kjør dem i food processor eller med en stavmikser til det ikke er noen klumper igjen. Ha tomatene, og alle de andre ingrediensene i en gryte og rør godt. Kok opp, og la småkoke i 15-20 minutter. Hvis sausen virker litt for tjukk eller for tørr kan du ha i mer olje. Denne sausen kan fint fryses hvis du har mye til overs.

Tilbered resten av fyllet. Ha olje i en varm stekepanne og stek løk og vårløk så vidt myk. Legg til sides. Stek champignon og legg til sides. Brun kjøttdeigen i to omganger. Senk varmen, og ha løk, vårløk og champignon i panna sammen med kjøttet. Ha i krydderet og bland alt godt. Ha fyllet over i en skål e.l. til det skal brukes.

Kna deigen for hånd på et melet underlag. Kjevle ut til en stor runding, ca 35 cm i diameter. Klem ned på midten slik at du får en kant rundt deigen. Dryss maismel på et bakepapir og legg deigen oppå. Klem den litt ut hvis den skrumper seg sammen. Smør eller spray kantene med et tynt lag olje.

Smør pizzabunnen med et tynt lag tomatsaus. Ha på kjøttfyllet. Dryss ost over. Ta ut pizzasteinen av ovnen og dra forsiktig bakepapiret med pizzaen over på steinen. Pass hendene dine! Stek i 8-12 minutter. For å ta pizzaen ut av ovnen synes jeg det er lettest å løfte ut hele brettet/rista som pizzasteinen står på og dra bakepapiret med pizzaen over på et fat.

Tips: Deigen kan fint porsjoneres og legges i fryseren hvis du bare vil lage én pizza. Form deigen du vil fryse til en ball og smør med litt olje, før du pakker den inn i plastfolie (ha en ekstra pose utenpå, da deigen hever litt ekstra før den blir ordentlig fryst). Ta den opp på morgenen den dagen du skal lage pizza, og la den tine i kjøleskap. Ta den ut og la den ligge i romtemperatur en halvtimes tid før du kjevler den.

Kilde: Hentet fra Annie’s Eats og Handle the Heat, med noen få justeringer.

Middag, Pizza,
Kommentarer er skrudd av for Thank God it’s pizza night!