Meny

Franske makroner med bringebær

Cookies & Macarons

Heisann lesere! Nå er endelig sommeren her, og da nytes dagene mye utendørs. Men litt tid til blogging og baking blir det jo likevel!

I dag har jeg laget franske makroner med bringebær, en kombinasjon jeg ikke har prøvd før. Smakte veldig godt, synes jeg, og smaker nok enda bedre etter en natt i kjøleskapet! Oppskriften finner du lenger ned i innlegget.

Som jeg tidligere skrev så er leiligheten vår endelig solgt. Det ble lagt inn bud på visningen, og ble solgt dagen etter, 60.000 kr over takst! Vi er nokså fornøyde med det siden vi faktisk ga 330.000 kr under takst da vi kjøpte leiligheten i 2010. Så det må ha hjulpet litt at vi pusset opp, fornyet kjøkkenet og fikk kjøpt garasjeplass til veldig gunstig pris! Vi har enda ikke funnet noe nytt, men vi har litt tid på oss enda heldigvis.

Franske makroner
Oppskriften på makroner finner du her. Brukte litt rosa pulverfarge i tillegg, for å få fin farge på skjellene.

Smørkrem med bringebær
120 gram smør, romtemperert
300 ml melis
1 ss kremfløte
200 gram bringebær

Ha bringebærene i en blender eller food processor og kjør til en glatt blanding. Sil av og sett bort saften.

Visp sammen smør, melis og kremfløte. Ha i saften fra bringebærene. Om smørkremen er litt for flytende kan du ha i litt mer melis.

Par opp to og to like makronskjell. Fyll en sprøytepose med smørkremen. Fyll det ene skjellet i hvert par og press skjellene forsiktig sammen.

Oppbevares i en lufttett boks i kjøleskap. Smaker best etter et døgn i kjøleskap.

 
 
  • Aah, himmelen… Alt for lenge siden jeg har spist dette nå! 

  • TrineliseogOdd Anders Sin Side

    sil bort saften? har du ikke alt i kremen? så for meg det og ikke bare safta jeg.

  • Siv

    Bruker bare safta ja, jeg synes ikke det er noe godt med alle steinene fra bringebærene. Men du må bare ha dem med hvis du vil, så klart.