Meny

Hjemmelaget lasagne

Middag, Pasta- & risretter,

Lovet en oppskrift på lasagne, så her er en oppskrift på lasagne!

Denne lasagnen er enkel å lage, men er litt tidkrevende å tilberede. Et tips er å forberede mest mulig før man begynner steking og koking. Mål opp væske, hakk opp råvarer, riv ost og ha alt klart til bruk. Tilberedningen er ikke helt standard, men er noe som fungerer for meg. Vi elsker denne lasagnen :)

Lasagne

Lasagneplater
125 gram fersk mozzarella, kuttet i skiver
150 gram revet ost

Kjøttsaus:
1 løk
2 gulrøtter
1-2 fedd hvitløk
400 gram hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
1 ss pesto rosso
600 gram kjøttdeig
50 gram bacon
300 ml hønsekraft
1 ss Worchestershiresaus
1 ts tørket basilikum
1 ts tørket oregano
Salt og pepper
1 neve frisk basilikum, finhakket
1 neve frisk persille, finhakket

Béchamelsaus med ost:
5 ss smør
5 ss hvetemel
900 ml melk
Bittelitt finmalt muskatnøtt
Salt og pepper
100 gram revet ost

Fremgangsmåte:

Forvarm ovnen til 225°C.

Finhakk løk og riv gulrøttene. Finhakk eller press hvitløken. Kjør de hermetiske tomatene glatte med en stavmikser.

Brun kjøttdeigen og baconet i flere omganger i en dyp stekepanne med litt olje. Ha i løken og gulrøttene. La det surre et par minutter. Ha deretter i hvitløk, tomatene, tomatpuréen, pesto rosso og Worchestershiresaus. Ha til slutt i hønsekraft. Smak til med tørket krydder, salt og pepper. La sausen koke til den tykner. Ha i det friske krydderet.

Smelt smøret i en middels stor gryte. Ha i melet og rør godt. Spe på med melk og la sausen koke på middels varme til den tykner. Rør ofte. La sausen koke i minst 10 minutter. Ha i osten og rør godt til all osten har smeltet inn i sausen. Ha til slutt i muskatnøtt, salt og pepper etter smak.

Ha et lag med kjøttsaus i en ildfast form. Ha deretter på et lag med béchamelsaus. Dekk over med lasagneplater. Repetér med kjøttsaus, béchamelsaus og plater. Avslutt med saus, og dryss over ost. Fordel mozzarella i skiver på toppen.

Stek midt i ovnen i ca 20-25 minutter. Osten skal da være gyllen på toppen.

 
 
 • Bra blogg, Siv! 

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! 

  Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [@] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg  

 • Detta måste jag prova!

 • Detta måste provas!

 • Siv

  Tusen takk for det :)

 • Malin

  hei! 
  jeg har lagd cupcakes noen ganger før, men kremen/toppingen blir liksom ikke sånn luftig og myk som jeg ser at den blir på f.eks. cupcakekrigen eller dc cupcakes. Jeg lurer på om du vet hvorfor, og kanskje du har noen gode, MYKE toppinger du vil dele med meg/oss?

  Håper veldig på svar, for jeg liker egentlig å lage cupcakes, men det er ikke like gøy når man ikke får det resultatet man vil ha! 

  PS. det kan hende du har skrevet om dette før, men har ikke visst om bloggen din før idag, så ja :) det ser ihvertfall ut som du er kjempeflink på kjøkkenet!

 • Siv

  Hei! Jeg vet ikke helt hvilke kremer/frostings du har prøvd, så det er litt vanskelig å svare konkret på. Men når det gjelder helt vanlig smørkrem så blir den veldig luftig ved å piske smør og melis en liten stund (ca 3 min) før man blander inn andre ingredienser. Med kremost-frosting pleier jeg å røre sammen smør og kremost så godt som mulig før jeg har i melis og visper. Om du vil ha den enda luftigere så kan du jo prøve å piske smør og melis som jeg nevnte.

  Husk forresten på at all smørbasert frosting blir veldig hardt i kjøleskap. Den mykner opp når den er nær romtemperatur.

  Hvis du vil ha en enda luftigere frosting kan du prøve å lage en av marengs, helst med sukkersirup eller tempererte eggehviter. Har tenkt på å legge ut en oppskrift med marengs-frosting snart, så det er bare å følge med!

 • Goska Mg

  veldig god:))) gosia