Hjemmelaget lasagne

22. august 2012
Denne lasagnen er enkel å lage, men er litt tidkrevende å tilberede. Et tips er å forberede mest mulig før man begynner steking og koking. Mål opp væske, hakk opp råvarer, riv ost og ha alt klart til bruk. Tilberedningen er ikke helt standard, men er noe som fungerer for meg. Vi elsker denne lasagnen!

Ingredienser:

 • Lasagneplater
 • 125 gram fersk mozzarella, kuttet i skiver
 • 150 gram revet ost

Kjøttsaus:

 • 1 løk
 • 2 gulrøtter
 • 1-2 fedd hvitløk
 • 400 gram hermetiske tomater
 • 2 ss tomatpuré
 • 1 ss pesto rosso
 • 600 gram kjøttdeig
 • 50 gram bacon
 • 300 ml hønsekraft
 • 1 ss Worchestershiresaus
 • 1 ts tørket basilikum
 • 1 ts tørket oregano
 • Salt og pepper
 • 1 neve frisk basilikum, finhakket
 • 1 neve frisk persille, finhakket

Béchamelsaus med ost:

 • 5 ss smør
 • 5 ss hvetemel
 • 900 ml melk
 • Bittelitt finmalt muskatnøtt
 • Salt og pepper
 • 100 gram revet ost

Fremgangsmåte:

 1. Forvarm ovnen til 225°C.
 2. Finhakk løk og riv gulrøttene. Finhakk eller press hvitløken. Kjør de hermetiske tomatene glatte med en stavmikser.
 3. Brun kjøttdeigen og baconet i flere omganger i en dyp stekepanne med litt olje. Ha i løken og gulrøttene. La det surre et par minutter. Ha deretter i hvitløk, tomatene, tomatpuréen, pesto rosso og Worchestershiresaus. Ha til slutt i hønsekraft. Smak til med tørket krydder, salt og pepper. La sausen koke til den tykner. Ha i det friske krydderet.
 4. Smelt smøret i en middels stor gryte. Ha i melet og rør godt. Spe på med melk og la sausen koke på middels varme til den tykner. Rør ofte. La sausen koke i minst 10 minutter. Ha i osten og rør godt til all osten har smeltet inn i sausen. Ha til slutt i muskatnøtt, salt og pepper etter smak.
 5. Ha et lag med kjøttsaus i en ildfast form. Ha deretter på et lag med béchamelsaus. Dekk over med lasagneplater. Repetér med kjøttsaus, béchamelsaus og plater. Avslutt med saus, og dryss over ost. Fordel mozzarella i skiver på toppen.
 6. Stek midt i ovnen i ca 20-25 minutter. Osten skal da være gyllen på toppen.