Rosa sjokoladekake

11. oktober 2012
En enkel sjokoladekake med rosa smørkrem
gir 1 stk kake

Ingredienser:

Sjokoladekake:

 • 4 egg, romtempererte
 • 200 gram sukker
 • 135 gram smør
 • 50 gram kokesjokolade, hakket
 • 135 gram hvetemel
 • 2 ss bakekakako
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts vaniljesukker

Fyll:

 • 225 gram smør, romtemperert
 • 250 ml melis
 • 1 ts vaniljesukker
 • 100 ml Nesquick kakaopulver
 • 110 gram mørk kokesjokolade (70%)
 • 50 ml kremfløte

Frosting:

 • 400 gram meierismør, romtemperert
 • 450 ml melis
 • 80 ml kremfløte
 • Litt konditorfarge

Fremgangsmåte:

Sjokoladekake:

 1. Forvarm ovnen til 175°C. Smør tre springformer på 20 cm.
 2. Bland sammen hvetemel, bakekakao, bakepulver og vaniljesukker. Sett bort foreløpig.
 3. Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret, og ha i sjokoladen. Avkjøl litt før du blander det med eggedosisen. Sikt og vend inn melblandingen.
 4. Hell kakerøra i springformene og stek i ca 20-30 minutter, eller til kakene består tannpirker-testen.
 5. Avkjøles på rist. La stå i formen i ca 5 minutter før du tar dem ut.

Fyll:

 1. Smelt sjokoladen i vannbad. Avkjøl til romtemperatur.
 2. Visp melis, smør og vaniljesukker. Ha i Nesquick, og visp til alt er godt blandet. Ha i smeltet sjokolade og fløte og visp til frostingen er luftig.

Frosting:

 1. Kutt smøret i terninger. Visp smøret på høy styrke, til det blir helt jevnt. Ha i melis, bland forsiktig sammen, og visp på høy styrke i ca to minutter. Ha i kremfløte og konditorfarge, og visp til glasuren er luftig, ca 4-5 minutter.

Montering:

 1. Spre halvparten av sjokoladefyllet på det ene sjokoladekakelaget. Legg på et nytt kakelag, og spre resten av fyllet på toppen. Legg på siste kakelag. Pass på at kakelagene ikke sklir. Bruk en slikkepott eller en «spatula» i stål og skrap bort det overflødige fyllet rundt kaken. Sett kaken i kjøleskap, uten å dekke til, i ca 15-30 minutter.
 2. Ta ut kaken. Fyllet skal ha stivnet litt nå, noe som gjør det lettere å ta på glasur uten å blande det sammen. Legg et tynt lag med glasur på hele kaken. Det er ikke krise om du får noen smuler her og der, dette er nemlig «smulelaget» om man kan kalle det for det. Sett kaken i kjøleskap på nytt, i minst 30 minutter.
 3. Ta ut kaken igjen. Glasuren skal ha størknet på utsiden når du tar på den. Ta en god dæsj med glasur og legg på toppen av kaken. For å spre glasuren, bør du helst bruke en spatel i stål for best mulig resultat. Pass på at du ikke kommer i kontakt med «smulelaget» når du sprer, da kan man lett dra med seg smuler opp i glasuren. Det er også viktig at du hele tiden skraper av glasur fra spatelen, for eksempel på kanten av en bolle. Da vil du få et jevnere resultat.
 4. Når du har spredd glasuren på toppen, begynner du å legge glasur rundt kantene. Begynn øverst, og jobb deg nedover. Det gjør ikke noe om det blir litt ujevnt, bare det dekker. Til slutt holder du spatelen loddrett, og forsiktig jevne ut glasuren rundt. Om du har en deigskrape er dette et enda bedre verktøy til dette. Pass på så du ikke skraper for mye! Legg i så fall på litt mer glasur, og skrap forsiktig over etterpå. Jevn til slutt ut kanten øverst på kaken.
 5. Om glasuren virker veldig myk kan du sette kaken og glasuren i kjøleskap i noen  minutter. Den blir fort hard, så ikke la den bli stående for lenge.
 6. Bruk rester av glasuren til å lage pynt på toppen av kaken. Her kan det være lurt å kjøle glasuren litt først, sånn at den holder bedre på formen. Bruk en sprøytepose, og dekorer som du selv ønsker.
 7. Kaken smaker veldig godt etter en dag eller to i kjøleskap.