Meny

Bursdagsfeiring og Red Velvet-rosekake

Kaker, Personlig,

Red Velvet Cake

Jeg har lenge ventet på en unnskyldning til å lage en skikkelig mektig kake, kaldt Red Velvet Cake. Og siden jeg hadde bursdag på mandag, fikk jeg endelig muligheten! Så da stelte vi i stand til et enkelt selskap med den nærmeste familien på søndag. I tillegg skulle jeg bake til en barnedåp samme søndag, så forrige uke ble hektisk!

Det som ble bakt til bursdagen var Whoopie Pies (skal legge inn oppskrift på disse senere), vafler og kanelsnurrer, i tillegg til Red Velvet-rosekaken. Planen var egentlig å fylle kaka den med et tynt lag ostekake, men det gikk dessverre ikke så bra, så da ble det frosting i midten i stedet. Roseteknikken er IKKE enkel, spesielt ikke med kremost-frosting som har en tendens til å «synke sammen». Men kaken smakte utrolig godt for det om, mektig, men god. Enda bedre når det hadde gått noen dager. Så her er den, oppskriften på en herlig mektig Red Velvet-kake!

Skåret opp
Skåret opp

Red Velvet-kake

Kake:
600 ml hvetemel
450 ml sukker
1 ss bakekakao
1 ts salt
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
2 egg, romtemperert
350 ml vegetabilsk olje
250 ml kulturmelk, romtemperert
1 ss klar eddik
1 boks (28 gram/1 oz) rød fargepasta

Cream Cheese Frosting:
600 gram Philadelphia Original, kjøleskapskald
325 gram smør, romtemperert
900 gram melis
2 ts vaniljesukker eller frøene fra 1 vaniljestang

Fremgangsmåte:
Først, kaken: Forvarm ovnen til 175°C. Dekk bunnen av to springformer, ca 22 cm i diameter, med bakepapir. Smør sidene med litt mykt smør.

Pisk lett sammen eggene med en visp. Ha i resten av de flytende ingrediensene, og rør godt sammen til du har en jevn røre.

Bland alle de tørre ingrediensene godt sammen i en bolle. Hell i de flytende ingrediensene, og miks sammen på medium-høy styrke til alt er blandet sammen.

Hell røren i kakeformene, og stek i ca 30 minutter til de består tannpirker-testen (stikk en tannpirker i midten av kaken, og om det ikke henger røre igjen på tannpirkeren er den ferdig).

La kakelagene hvile i formen i ca 10 minutter før du tar dem ut av formene. Avkjøl på rist.

Så til frostingen: Miks sammen smør og kremost til en klumpfri blanding, ca 1-2 minutter på høy styrke med håndmikser eller kjøkkenmaskin. Sikt inn melis og vanilje. Miks sammen på lav styrke til alt er blandet sammen. Miks til slutt på høy styrke i ca 2-3 minutter, til frostingen er luftig og glatt.

For å sette sammen kaken: Legg det ene kakelaget på et rundt kakebrett. Legg en god klump med frosting midt på kakelaget. Bruk en slikkepott eller metallspatula og fordel det utover. Legg det andre kakelaget på toppen og justér så kaken blir rett. Smør på et tynt lag frosting (smulelag) over hele kaken, og sett den kaldt og udekket i kjøleskap i ca 30 minutter. Dette er for å unngå smuler i det ytterste laget.

Ta ut kaken av kjøleskapet. Nå kan du enten smøre på et tykt lag med frosting og la den være som den er, ellers så kan du sprøyte på roser slik som jeg har gjort. Jeg vil fortsette med å forklare hvordan man lager roser.

Smør på et tynt lag til, denne gangen forsøk å unngå og være nær kakebunnene, bare smør over den frostingen du har lagt på. Ha resten av frostingen i en sprøytepose med en stor stjernetipp, f.eks. Wilton 1M. Begynn med sidene av kaken. Begynn å sprøyte midt på siden av kaken, og beveg deg i sirkler rundt og rundt til du har dekt topp- og bunnkanten. Dette er ikke lett, det vet jeg godt! Fortsett rundt hele kaken. Om det blir noen steder uten frosting så kan du rette dette opp etterpå, ved å sprøyte en liten bue her og der. Fortsett på toppen av kaken, jobb deg utenfra og innover til midten. Fyll alle små «tomrom» med små buer. Oppbevar kaken kaldt til servering. Kan stå i kjøleskap i ca en uke.

Kilde: Kakeoppskriften er delvis fra Bakerella. Frostingoppskriften er hentet fra Annie’s Eats. Rosemetoden er inspirert av I am baker.

Red Velvet Cake

Red Velvet Cake

Kaken før servering
Kaken før servering
Kanelsnurrer
Kanelsnurrer
Whoopie Pies
Whoopie Pies
 
 
 • Hei!

  Må man tilsette fargepasta? Og må man evt. tilsette noe annet istedet?

  Kjempe fin blogg, med mye spennende som må testes :D

 • Siv

  Hei! 
  Takk for det :)For at kaken skal bli rød må man ha fargepasta. Man kan alltids prøve en annen type konditorfarge, men da trenger man nok en del mer farge. Fargepasta gir mye sterkere farge i forhold til vanlig flytende konditorfarge. Og pulverfarge kan bli fort bli dyrt! 

 • daniel kristoffersen

  Jeg skal gifte meg om ett år og har ikke minste ide på hvordan vi vil ha bryllupskaka, helt til jeg så denne!

  Vi stjeler gjerne kakeide og utsende om det går greit? Den var nydelig, og red velvet cake er utrolig god i tilegg!

 • Siv

  Hei! Det går kjempegreit det! Er mange andre som har laget denne kaka før meg, så er ikke min originalidé :)

 • silje

  hei, jeg lurer på når man skal ta i natron og eddik? har sett på flere videoer på youtube, og der tar blander de det sammen helt til slutt, og tar det oppi røra. er det det man skal gjøre her også? :) eller spiller det ikke noen rolle?

 • Siv

  Hei! Du har i natron og eddik med de flytende ingrediensene. I noen oppskrifter så blander man det i til slutt, men ikke i denne oppskriften :)

 • Merete Nicolaisen

  Hei, det finnes jo flere typer blank eddik, med forskjellig type styrke, hvilken vil du anbefale?

 • Siv

  Hei! Jeg bruker bare vanlig klar eddik, 7% fra Idun, har ikke prøvd så mange andre, men denne fungerer fint for meg :)

 • Line

  Hei! Er det mulig å fryse ned resten av frostingen? sitter igjen med en hel pose jeg ikke får brukt til noe før eventuelt senere! :-)

 • Siv

  Hei! Ja, det går helt fint. Visp den litt etter du har tint den, så skal den være like god :)