Meny

Whoopie Pies med sjokolade

Petit Fours

Her kommer oppskriften på Whoopie Pies, som jeg lovte i forrige innlegg. Disse smaker himmelsk etter en dag eller to i kjøleskap. Du kan også fryse dem, og spise dem nesten frosne, som en slags iskrem-sandwich. Populært blant barna!

Whoopie Pies

Whoopie Pies

Gir ca 15 fylte whoopie pies

Ingredienser:

Whoopie Pies:
400 gram hvetemel
150 ml kakaopulver
1 ts vaniljesukker
1½ ts natron
½ ts salt
200 gram smør, romtemperert
250 ml brunt sukker
1 egg
250 ml helmelk

Fyllet:
225 gram smør, romtemperert
250 ml melis
1 ts vaniljesukker
100 ml O’boy eller Nesquick
110 gram mørk kokesjokolade (70%)
50 ml kremfløte

Fremgangsmåte:

Kakene:
Forvarm ovnen til 190°C.

Sikt sammen mel, vaniljesukker, kakaopulver, natron og salt. Sett bort foreløpig. I en annen bolle, visp smør og sukker sammen til en jevn blanding, ca 3 minutter. Ha i egget, og miks i to minutter til. Ha deretter i halvparten av melblandingen, og halvparten av melken, og miks på lav hastighet til alt er blandet sammen. Gjenta med resten av melet og melken, til alt er blandet sammen.

Bruk en spiseskje, og legg små «klatter» med kakerøre på et stekebrett med bakepapir. Eventuelt kan du bruke en sprøytepose med en rund tipp og sprøyte små rundinger. Ha 5-6 cm mellom hver kake.

Stekes i ca 10 minutter. Avkjøl i fem minutter før du flytter dem over på rist.

Fyllet:
Smelt sjokoladen i vannbad. Avkjøl til romtemperatur.

Visp melis, smør og vaniljesukker. Ha i Ovaltine/maltpulver, og visp til alt er godt blandet. Ha i smeltet sjokolade og fløte og visp til frostingen er luftig.

Par opp to like store whoopie pies. Fyll en sprøytepose med frosting, og fyll den ene halvdelen i hvert par. Legg den andre halvdelen over, og klem forsiktig sammen.

Kan oppbevares i kjøleskap i ca en uke. Legg bakepapir mellom hvis du legger dem oppå hverandre, ellers har de en tendens til å klistre seg fast. Kan også fryses.

Kilde: Whoopie Pies-oppskriften er hentet fra The Novice Chef, med noen små justeringer. Fyllet er hentet fra Sugar for the Brain.

Petit Fours
Kommentarer er skrudd av for Whoopie Pies med sjokolade