Valentine’s makroner

12. februar 2013
Noen veldig romantiske, hjerteformede franske makroner. Det var ikke kjempelett å få disse til å se pene, eller like ut, men man ser i det minste at det er hjerter!
gir 25 stk

Ingredienser:

Makroner:

 • 200 gram melis
 • 110 gram skåldede og tørkede mandler
 • 90 gram eggehvite, romtemperert
 • 30 gram sukker
 • ¼ ts salt
 • 3 gram eggehvitepulver, kan sløyfes (IKKE det samme som marengspulver)
 • Litt rød eller rosa fargepasta

Sjokoladeganache:

 • 200 gram kokesjokolade
 • 100 ml kremfløte
 • 2 ss romtemperert og mykt smør

Dekor:

 • Hjertesprinkles

Fremgangsmåte:

Makronene:

 1. Først må du klargjøre et par ting. Legg bakepapir eller silikonunderlag på to til tre stekebrett. Gjør klar en middels stor sprøytepose (14″ eller 16″) med en liten rund tipp.
 2. Kjør mandlene og melisen i en food-processor til de er finmalt (som mel).
 3. Ha eggehvitene i en stål- eller glassbolle, og ha i saltet. Pisk til eggehvitene på medium hastighet til de skummer. Ha i sukkeret og eggehvitepulveret, litt etter litt. Øk hastigheten til medium-høy (ca 6-8 på KitchenAid). Pisk til eggehvitene har blitt til en stivpisket marengs. Ha eventuelt i fargepasta nå, og miks raskt sammen. Marengsen skal skinne litt, og skal sitte fast i bollen om du snur den opp ned. Konsistensen ligner på barberskum.
 4. Sikt mandel-melis-blandingen inn i marengsen. Bruk en slikkepott, og vend forsiktig til massen er blank. Pass på å ikke vende for mye, da blir massen altfor rennende og makronene vil ikke holde på formen. Når du løfter røren med slikkepotten, skal den renne ned i bollen i tjukke «bånd». Du kan teste om røren er klar ved å spa en teskje på bakepapiret og se om den jevner seg fint ut (ferdig) eller om den fortsatt er klumpete (må vendes mer).
 5. Spa røren over i sprøytebag og sprøyte ut små rundinger (ca 2½ cm i diameter). Begynn å sprøyte en liten runding, og beveg deg på skrått nedover for å lage spissen på hjertet. Avslutt med den andre rundingen. Ha litt mellomrom mellom hver makron. Så fort brettet er fullt, så dunker du lett under stekebrettet slik at luftboblene inni makronene kommer opp til overflaten. Sprekk hull på dem med en tannpirker. Ha gjerne en hjelper til dette, så kan du bare fortsette å sprøyte ut på neste brett.
 6. La makronene tørke i 30-45 minutter før du steker dem. De er klare for steking når du kjenner at de har dannet et passe hardt skall.
 7. Stek makronene på ca 140°C i 16-18 minutter. La makronene avkjøle på stekebrettet til de ikke er varme mer. Ikke prøv å ta makronene av papiret før det, da ødelegger du fort bunnen på makronene.
 8. Par opp like makronskjell og fyll med ganache. Makronene er best når de har lagt en natt i kjøleskapet.

Sjokoladeganachen:

 1. Kok opp fløten i en liten kasserolle. Ta kasserollen av plata og ha i hakket sjokolade og kaffe. Rør til alt er smeltet sammen. Rør inn smør. Avkjøles i kjøleskap til ganachen er passe fast i formen. Fyll en sprøytepose med ganachen. Fyll makronene og sett dem sammen. Dypp sidene på makronene i hjertesprinkles.