Meny

Valentine’s makroner

Cookies & Macarons

IMG_9528

Jeg og V pleier ikke å gjøre noe spesielt ut av Valentine’s Day, men som med alle andre meningsløse «høytider», så synes jeg det er gøy å bake noe spesielt. Så denne gangen ble det noen veldig romantiske, hjerteformede franske makroner. Det var ikke kjempelett å få disse til å se pene, eller like ut, men man ser i det minste at det er hjerter! Og så passet det jo godt å legge ut bilder av hjerteformede makroner på denne bloggen :)

Denne oppskriften tar utgangspunkt i min go-to makronoppskrift, som jeg gjengir her. Her har jeg derimot forklart hvordan man lager hjerter, og ikke de vanlige runde makronene.

IMG_9533

Valentine’s makroner

Gir ca 25 fylte makroner

Ingredienser:

Makroner:
200 gram melis
110 gram skåldede og tørkede mandler
90 gram eggehvite, romtemperert
30 gram sukker
¼ ts salt
3 gram eggehvitepulver, kan sløyfes (IKKE det samme som marengspulver)
Litt rød eller rosa fargepasta

Sjokoladeganache:
200 gram kokesjokolade
100 ml kremfløte
2 ss romtemperert og mykt smør

Hjertesprinkles til pynt

Fremgangsmåte:

Makronene:
Først må du klargjøre et par ting. Legg bakepapir eller silikonunderlag på to til tre stekebrett. Gjør klar en middels stor sprøytepose (14″ eller 16″) med en liten rund tipp.

Kjør mandlene og melisen i en food-processor til de er finmalt (som mel).

Ha eggehvitene i en stål- eller glassbolle, og ha i saltet. Pisk til eggehvitene på medium hastighet til de skummer. Ha i sukkeret og eggehvitepulveret, litt etter litt. Øk hastigheten til medium-høy (ca 6-8 på KitchenAid). Pisk til eggehvitene har blitt til en stivpisket marengs. Ha eventuelt i fargepasta nå, og miks raskt sammen. Marengsen skal skinne litt, og skal sitte fast i bollen om du snur den opp ned. Konsistensen ligner på barberskum.

Sikt mandel-melis-blandingen inn i marengsen. Bruk en slikkepott, og vend forsiktig til massen er blank. Pass på å ikke vende for mye, da blir massen altfor rennende og makronene vil ikke holde på formen. Når du løfter røren med slikkepotten, skal den renne ned i bollen i tjukke «bånd». Du kan teste om røren er klar ved å spa en teskje på bakepapiret og se om den jevner seg fint ut (ferdig) eller om den fortsatt er klumpete (må vendes mer).

Spa røren over i sprøytebag og sprøyte ut små rundinger (ca 2½ cm i diameter). Begynn å sprøyte en liten runding, og beveg deg på skrått nedover for å lage spissen på hjertet. Avslutt med den andre rundingen. Ha litt mellomrom mellom hver makron. Så fort brettet er fullt, så dunker du lett under stekebrettet slik at luftboblene inni makronene kommer opp til overflaten. Sprekk hull på dem med en tannpirker. Ha gjerne en hjelper til dette, så kan du bare fortsette å sprøyte ut på neste brett.

La makronene tørke i 30-45 minutter før du steker dem. De er klare for steking når du kjenner at de har dannet et passe hardt skall.

Stek makronene på ca 140°C i 16-18 minutter. La makronene avkjøle på stekebrettet til de ikke er varme mer. Ikke prøv å ta makronene av papiret før det, da ødelegger du fort bunnen på makronene.

Par opp like makronskjell og fyll med ganache. Makronene er best når de har lagt en natt i kjøleskapet.

Sjokoladeganachen:
Kok opp fløten i en liten kasserolle. Ta kasserollen av plata og ha i hakket sjokolade og kaffe. Rør til alt er smeltet sammen. Rør inn smør. Avkjøles i kjøleskap til ganachen er passe fast i formen. Fyll en sprøytepose med ganachen. Fyll makronene og sett dem sammen. Dypp sidene på makronene i hjertesprinkles.

Kilde: Delvis hentet fra Tartelette

HAPPY VALENTINE’S DAY! <3

IMG_9525

IMG_9520

 
 
 • Bra blogg, Siv!

  Det er Magne fra VG her, nå har jeg anbefalt innlegget ditt på forsiden av VG slik at flere kan få gleden av det.

  Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no 

  :-)

 • .. yepp,, her er det bare å innta ~~ ;)

 • nyan

  Hei – har lest oppskriften din og lurer på hvor du kjøper eggehvitepulver hen? Bor forresten i samme by som deg ;D

 • Siv

  Hei! Har bestilt fra Amazon.com :)

 • Jannicke Espevik

  Første gang jeg er innom bloggen din, og jeg må si jeg er betatt ;) 

  Nydelig side, nydelige bilder og lekker mat!  Du er herved lagret i favorittlisten min :) 

 • Siv

  Tusen takk, det er alltid hyggelig å høre! :)

 • Siv

  Takk for det :)

 • Hey! Må man ha eggehvit pulver? Og hvor kan jeg få tak i det? KIWI?

 • Siv

  Hei! Nei, man må ikke bruke eggehvitepulver, det er bare for å unngå for at makronene ikke blir hule innvendig (ikke alltid de blir det uansett, altså). Kjøpte på Amazon.com, tror ikke du får tak i det i noen vanlig butikk i Norge.