Meny

S’mores Cupcakes

Cupcakes & Muffins

IMG_9694

Det er altfor lenge siden sist jeg lagde cupcakes, i hvert fall som bare var til meg selv! Så i dag måtte det dermed bakes (som de fleste søndager her i huset). Valget falt på disse fristende s’mores-cupcakesene, og forventningene var store da jeg skulle smake på dem. Jeg har jo aldri smakt s’mores en gang. Jeg skjønte fort hvorfor disse er veldig populære i USA. Kombinasjonen av den lette og luftige marengsfrostingen, den kraftige sjokoladekaken og den sprø kjeksbunnen er fantastisk god. Så her kommer oppskriften:

IMG_9717

[recipe]

S’mores Cupcakes

Gir 28 stk

Ingredienser:

Kjeksbunn:
350 ml kjeks (Kornmo eller Digestive’s)
50 ml + 2 ts sukker
5½ ss usaltet smør

Cupcakes:
120 ml bakekakao
120 ml varmt vann
500 ml hvetemel
¾ ts natron
¾ ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
½ ts salt
250 gram smør
400 ml sukker
3 egg, romtempererte
200 ml seterrømme

Frosting:
4 eggehviter, romtempererte
250 ml sukker
¼ ts salt

Fremgangsmåte:

Kjeksbunn:
Forvarm ovnen til 175°C. Klargjør et muffinsbrett med muffinsformer i papir.

Knus eller kjør kjeksene i en food processor til smuler. Smelt smøret, og rør inn sukker og kjeks. Spre ca 1 ss av kjeksblandingen i hver muffinsform. Press ned med et lite glass, eller lignende. Stek i 5 minutter. Ta brettet ut av ovnen, uten å skru av varmen på ovnen.

Cupcakes:
Visp sammen kakaopulver og varmt vann til en jevn blanding. La stå inntil videre.

Bland mel, natron, bakepulver, vaniljesukker og salt. La stå inntil videre.

Ha smør og sukker i en liten gryte, og smelt på medium varme. Rør innimellom. Ha blandingen over i en bolle, og visp med en håndmikser eller en kjøkkenmaskin til den er avkjølt (ca 4-5 minutter). Ha i eggene, og visp godt etter hvert egg du har i. Husk å skrape langs kantene av bollen. Ha deretter i kakaoblandingen, og miks jevnt. Miks til slutt inn melblandingen og rømme vekselvis, ikke lenger enn at alt er blandet sammen.

Fordel røren jevnt over muffinsformene, og fyll opp ca ¾ av hver form. Stek til de består tannpirker-testen, ca 18-22 minutter. Avkjøl i stekebrettet i noen minutter før du tar dem ut. La dem avkjøles fullstendig før du har på frosting.

Frosting:
Ha eggehviter, sukker og salt i en bolle i stål eller varmesikkert glass, og sett over vannbad. Ha i et steketermometer. Rør hele tiden, til blandingen når 71°C. Ha blandingen over i en kjøkkenmaskin, og pisk på medium-høy styrke i ca 8-10 minutter. Da skal du ha en avkjølt, og stivpisket marengs. Ha marengsen i en sprøytepose med valgfri tipp, og dekorer som du selv ønsker. Bruk en brenner, og brun forsiktig frostingen. Pynt gjerne med sjokolade eller kjeksbiter.

Kilde: Delvis modifisert, fra Annie’s Eats
[/recipe]

IMG_9712

IMG_9686