Meny

Cake Pops: Første forsøk

Annet

IMG_0274

I går prøvde jeg meg for første gang på å lage cake pops! Jeg må si at det var mye enklere enn jeg trodde det skulle være. Men grunnen til det kan jo være fordi jeg hadde en del kake og frosting igjen fra en bestilling jeg hadde denne helga. Så hvis du vil gjøre det enkelt, kan du jo bytte ut sjokoladekakebunnen med en ferdigmiks, men husk at den hjemmelagde smaken får du bare ved å lage den fra bunnen av :)

Jeg forventet at de skulle bli nokså kompakte, siden man presser sammen smuldret kake og frosting til små kuler. Og ja, de blir kompakte, men meningen er vel at det skal bli mer som konfekt, og ikke kake. Så tenker man at det er konfekt, er de utrolig gode.

Har enda ikke vist dem til Alexander, så jeg gleder meg til å se reaksjonen hans når pappa åpner kjøleskapet i morgen! Litt kake må han jo få, selv om barn og for mye sukker er fysjfysj! Resten får jeg dele ut til noen andre (altså, spise dem selv når barna har lagt seg).

IMG_0294

Cake Pops med sjokolade

Gir Gir ca 24 cake pops

Ingredienser:

Sjokoladekakebunn:
2 egg
125 gram sukker
70 gram smør
25 gram mørk kokesjokolade, hakket
50 ml helmelk, romtemperert
70 gram hvetemel
2 ss bakekakao
½ ts bakepulver
½ ts vaniljesukker

Frosting:
110 gram smør, mykt og romtemperert
100 ml melis
½ ts vaniljesukker
50 ml Oboy
50 gram mørk kokesjokolade (70%)
2 ss kremfløte

Sjokoladeglasur:
200 gram mørk kokesjokolade
100 ml kremfløte
2 ss smør, mykt og romtemperert

Utstyr og dekor:
Cake pops-pinner
En isoporkloss med plass til ca 24 cake pops
Kakestrø
Bånd til å lage små sløyfer med (kan sløyfes, bokstavlig talt!)

Fremgangsmåte:

Sjokoladekakebunn:
Forvarm ovnen til 175°C. Dekk bunnen i en springform på 20-22 cm med bakepapir, og smør sidene med smør.

Sikt sammen hvetemel, bakekakao, bakepulver og vaniljesukker i en bolle, og sett bort foreløpig. Smelt smøret, og ta gryten av plata. Ha i sjokoladen og rør godt sammen. Avkjøles i romtemperatur.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha i smørblandingen, melblandingen og melka vekselvis. Begynn og avslutt med melblanding. Hell røren over i springformen, og stek i ca 25-30 minutter. Stikk en tannpirker i midten av kaka. Hvis det ikke henger kakerøre på tannpirkeren er kaka gjennomstekt. Hvis ikke, stek den litt lenger.

Avkjøl kaka fullstendig.

Frosting:
Smelt sjokoladen over vannbad. Avkjøl i romtemperatur.

Kjør smør og melis hvitt i en kjøkkenmaskin i ca 1-2 minutter. Ha i sjokoladen og miks sammen. Ha i Oboy og vaniljesukker, og miks sammen. Ha til slutt i kremfløte. Visp på høy styrke i ca 2-3 minutter, til frostingen er luftig.

Montering – første steg:
Når kaka er fullstendig avkjølt, smuldrer du den sammen i en stor bolle til det bare er smuler igjen. Ha ca halvparten av smulene over i en annen bolle. Bland inn frosting, litt etter litt, og bruk hendene til å kna sammen. Ha i mer smuler etter hvert, til du har en lett formbar deig. Det er ikke alltid nødvendig å bruke alle kakesmulene. Bruk en iskremskje og form kuler, ca 2 cm i diameter. Sett dem på et brett, eller i en tom eggekartong, og stikk pinnene forsiktig i dem. Sett dem i fryseren i ca 30 minutter eller lenger.

Sjokoladeglasur:
Kok opp fløten i en liten kasserolle. rekk av platen, og ha i sjokoladen og smøret. Rør sammen til en glatt glasur.

Montering – siste steg:
Ta en ubrukt cake pops-pinne og lag hull i isoporen. Ha god avstand mellom hvert hull.

Ta kakekulene ut av fryseren. Hell glasuren over i en kaffekopp. Dypp hver kule oppi glasuren, og dunk pinnen forsiktig mot kanten på koppen, for at overflødig glasur skal renne av. Sett dem i isoporklossen. Dryss over kakestrø. Sett hele klossen i kjøleskapet, til glasuren har stivnet. Pynt gjerne med små sløyfer rundt pinnen, og server!

Oppbevares kjølig, slik at glasuren holder seg fast.

IMG_0269

Annet
Kommentarer er skrudd av for Cake Pops: Første forsøk