New York Cheesecake

24. mai 2013
En klassisk amerikansk kake - New York Cheesecake.

Ingredienser:

Kjeksbunn:

 • 200 gram Digestives eller Kornmo
 • 50 gram sukker
 • 110 gram smeltet smør

Fyll:

 • 1 kg Philadelphia Original, romtemperert
 • 250 ml sukker
 • 3 ss hvetemel
 • 1 ts vaniljesukker
 • 5 egg, romtempererte
 • 80 ml kremfløte

Rømmelokk:

 • 250 ml seterrømme
 • 2 ss sukker
 • ½ ts vaniljesukker

Fremgangsmåte:

 1. Forvarm ovnen til 175°C. Dekk bunnen av en springform (22-24 cm) med bakepapir og smør hele formen med smør.
 2. Knus kjeksene i en food processor, eller i en dobbel brødpose som bankes med en kjevle e.l. Bland smulene sammen med sukkeret og smøret. Fordel kjeksblandingen i bunnen, og ca 2½ cm oppover kantene av springformen. Bruk et glass eller noe annet med en flat bunn til å presse blandingen godt ned. Sett springformen i kjøleskapet inntil videre.
 3. Ha Philadelphia, sukker, hvetemel og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin, og visp på medium styrke til blandingen er jevn, ca 1 minutt. Ha i eggene, et om gangen, og miks i ca 30 sekunder for hvert egg. Husk å skrape ned langs sidene av bollen. Ha i fløten, og miks i ca 1 minutt. Ta ut kjeksbunnen av kjøleskapet, og hell i fyllet. Sett springformen oppå et kakebrett (ikke rist), og stek i 15 minutter. Senk deretter temperaturen til 120°C, og stek videre i 1½ time. Midten på kaken skal da være litt «dissete». Ta kaken ut av ovnen, og skjær rundt kanten av kaken for å løsne den fra formen. Da er det mindre sannsynlig at kaken sprekker på midten. Klargjør rømmelaget. Ikke skru av ovnen!
 4. Rør sammen rømme, sukker og vaniljesukker. Fordel det over kaken, og sett den inn i ovnen igjen i ca 15 minutter. Avkjøl kaken på rist i springformen. Når kaken er helt avkjølt dekker du den til, fortsatt i springformen, og setter den i kjøleskap i minst 12 timer før servering. Pynt gjerne med friske jordbær. Tips: For at kakestykkene skal bli ekstra fine så skjær med en kniv som har vært varmet opp under varmt vann i noen sekunder.