Meny

New York Cheesecake

Kaker, Ostekaker,

IMG_0473

Dette er en oppskrift jeg har lagt ut for en god stund siden, som jeg hadde veldig lyst til å legge ut på nytt, siden bildene ikke var allverdens. Og siden dette er en av mine favoritt-ostekaker, så følte jeg den fortjente å bli lagt ut igjen. Og som siste unnskyldning så hadde jeg kjempemasse kremost liggende etter jeg lagde cupcakes på bestilling sist. Sikrer meg alltid litt ekstra av en spesiell ingrediens – i tilfelle det skulle gå galt. Så nok unnskyldninger, her er oppskriften!

IMG_0477

New York Cheesecake

Ingredienser:

Kjeksbunn:
200 gram Digestives eller Kornmo
50 gram sukker
110 gram smeltet smør

Fyll:
1 kg Philadelphia Original, romtemperert
250 ml sukker
3 ss hvetemel
1 ts vaniljesukker
5 egg, romtempererte
80 ml kremfløte

Rømmelokk:
250 ml seterrømme
2 ss sukker
½ ts vaniljesukker

Fremgangsmåte:

Forvarm ovnen til 175°C. Dekk bunnen av en springform (22-24 cm) med bakepapir og smør hele formen med smør.

Knus kjeksene i en food processor, eller i en dobbel brødpose som bankes med en kjevle e.l. Bland smulene sammen med sukkeret og smøret. Fordel kjeksblandingen i bunnen, og ca 2½ cm oppover kantene av springformen. Bruk et glass eller noe annet med en flat bunn til å presse blandingen godt ned. Sett springformen i kjøleskapet inntil videre.

Ha Philadelphia, sukker, hvetemel og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin, og visp på medium styrke til blandingen er jevn, ca 1 minutt. Ha i eggene, et om gangen, og miks i ca 30 sekunder for hvert egg. Husk å skrape ned langs sidene av bollen. Ha i fløten, og miks i ca 1 minutt. Ta ut kjeksbunnen av kjøleskapet, og hell i fyllet. Sett springformen oppå et kakebrett (ikke rist), og stek i 15 minutter. Senk deretter temperaturen til 120°C, og stek videre i 1½ time. Midten på kaken skal da være litt «dissete». Ta kaken ut av ovnen, og skjær rundt kanten av kaken for å løsne den fra formen. Da er det mindre sannsynlig at kaken sprekker på midten. Klargjør rømmelaget. Ikke skru av ovnen!

Rør sammen rømme, sukker og vaniljesukker. Fordel det over kaken, og sett den inn i ovnen igjen i ca 15 minutter. Avkjøl kaken på rist i springformen. Når kaken er helt avkjølt dekker du den til, fortsatt i springformen, og setter den i kjøleskap i minst 12 timer før servering. Pynt gjerne med friske jordbær. Tips: For at kakestykkene skal bli ekstra fine så skjær med en kniv som har vært varmet opp under varmt vann i noen sekunder.

Kilder: Delvis fra Zoom Yummy

IMG_0471

IMG_0467

Kaker, Ostekaker,
Kommentarer er skrudd av for New York Cheesecake