Meny

Chocolate Chip Muffins

Cupcakes & Muffins

IMG_9475

Jeg er tilbake! Eller, jeg har egentlig ikke vært borte, jeg har bare ikke vært så aktiv på bake/bloggesiden i det siste… Det har vært en hektisk periode med mye tungt, og rart som har skjedd, så jeg har ikke hatt overskudd til å oppdatere her. Men nå følte jeg at det var på tide å gjøre noe kreativt igjen, så da bestemte jeg meg for å pusse litt opp på siden, samt og bake disse saftige og gode sjokolademuffinsene! De er inspirert av klassiske amerikanske muffins, med en liten personlig vri. Gode med et glass kald melk til!

PS. Jeg har nå lagt til en link til en printevennlig utgave av oppskriften nederst i innlegget, dersom du ønsker å skrive den ut.

Chocolate Chip Muffins

Chocolate Chip Muffins

Gir 12 stk

Ingredienser:

100 ml brun farin
50 ml hvitt sukker
500 ml hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
½ ts salt
110 gram smør, smeltet og avkjølt
2 store egg, romtempererte
150 ml kulturmelk, romtemperert
200-250 gram finhakket kokesjokolade

Fremgangsmåte:

Forvarm ovnen til 190°C. Ha papirformer i et standard muffinsbrett.

Sikt den brune farinen først, så du unngår klumper. Ha i hvitt sukker, hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og salt, og rør sammen.

Visp sammen eggene i en bolle. Ha i smeltet smør og kulturmelk, og visp godt sammen. Rør forsiktig inn de tørre ingrediensene. Vend inn hakket sjokolade.

Fordel røren i muffinsformene. Stek i ca 18-20 minutter, til muffinsene består tannpirkertesten. La dem avkjøle i 5 min før du tar dem ut av muffinsbrettet. Avkjøles videre på rist. Oppbevares i en tett boks i romtemperatur.

Chocolate Chip Muffins