Meny

Red Velvet-bursdagskake med bringebærkrem

Kaker

IMG_9885

I dag har min kjære samboer bursdag ♥♥♥. På menyen stod italiensk pizza og Red Velvet-kake, noe som falt i smak hos både store og små i huset. Jeg har laget Red Velvet-kake før, men personlig synes jeg at den er litt for søt. Så i denne kaken har jeg blandet syrlige bringebær i kremen, noe som gjør den friskere i smaken. Den er fortsatt søt, men mer balansert.

Etter jeg fikk meg ny håndmikser synes jeg det har vært umulig å lage kremostfrosting. Nesten hver gang har den endt opp altfor løs og rennende, og umulig å forme pent. Men etter å ha lest på forskjellige bakeforum på nettet fant jeg endelig en løsning på problemet. Ganske enkelt å bytte om på rekkefølgen man har i ingrediensene. Av en eller annen grunn blir resultatet perfekt med denne metoden. Jeg har skrevet hvordan dette gjøres i oppskriften, så prøv det gjerne hvis du har hatt det samme problemet.

IMG_9891

IMG_9897

Red Velvet-kake med bringebærkrem

Ingredienser:

Kakebunner:
500 ml hvetemel
4 ss maisstivelse
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
1 ss bakekakao
350 ml sukker
1 ts salt
2 store egg, romtempererte
350 ml solsikkeolje
250 ml kulturmelk
2 ss rød fargepasta (ca 28 gram)
1 ts klar eddik

Frosting:
150 gram mykt smør, i terninger
800-900 ml melis, alt etter hvor søt frosting du liker
450 gram kald Philadelphia Original kremost
4 ts vaniljesukker
200 gram bringebær

Fremgangsmåte:

Kakebunnene:
Forvarm ovnen til 175ºC. Smør 3 stk springformer på 20 cm ELLER 2 stk springformer på 22-24 cm. Dekk bunnene med bakepapir.

Sikt sammen mel, maisstivelse, natron, vaniljesukker og bakekakao, og bland inn sukker og salt.

I en annen bolle visper du sammen eggene. Ha i oljen, kulturmelka, fargepastaen og eddiken, og visp godt til alt er blandet sammen. Bland inn det tørre i tre omganger. Rør godt sammen. Dette går såpass fort og lett at jeg gjør det for hånd.

Fordel røren likt i springformene. Sett formene i ovnen, og stek i ca 20-25 minutter, avhengig av om du har to eller tre former. Sjekk om kakebunnene er ferdig med en tannpirker. De er ferdige dersom det ikke henger igjen kakerøre på tannpirkeren. Avkjøl kakebunnene på rist i noen minutter, før du tar dem ut av springformene og avkjøler dem fullstendig.

Frosting:
Ha smøret og halvparten av melisen i en kjøkkenmaskin. Bruk flatmikseren, og miks godt sammen. Det kan se litt tørt ut først, men bare fortsett. Ha i halvparten av kremosten og miks til den er blandet inn. Ikke for lenge. Ha i resten av melisen og vaniljesukkeret og miks sammen. Til slutt har du i resten av kremosten og mikser til en jevn frosting. Ikke for lenge nå heller, da kan den fortsatt bli for løs. Avkjøl i kjøleskap inntil den skal brukes.

Kjør bringebærene glatte i en blender, eller lignende, og sil av frøene. Avkjøl i kjøleskap inntil de skal brukes.

Sette sammen kaken:
Bland litt av frostingen med bringebærpuréen. Du trenger ikke bruke all puréen, smak underveis og bestem selv. Legg den ene kakebunnen med den flateste siden ned på et kakebrett. Spre halvparten bringebærfrosting på kakebunnen. Legg den andre kakebunnen med den flateste siden ned oppå. Ha resten av bringebærfrostingen på. Legg den siste kakebunnen med den flateste siden opp oppå. Rett opp kaken hvis den er skjev. Smør et tynt lag med hvit frosting utenpå hele kaken.

Sett en lukket stjernetipp (f.eks. Wilton 2D) på en sprøytepose. Fyll den med frosting, og sprøyt ut roser, først på sidene, og så på toppen. La dem overlappe litt. Fyll inn med litt frosting på steder hvor det eventuelt mangler litt.

For å lage en rose: Hold sprøyteposen vinkelrett over overflaten. Sprøyt rosen som en spiral, begynn på midten og beveg deg utover i sirkler.  Ha et konstant trykk på posen, og ikke fyll den opp for mye. Da blir det vanskeligere å styre bevegelsene.

Oppbevar kaken i kjøleskap.

Kilder: Kakebunnene er delvis basert på The Way the Cookie Crumbles' cupcake-oppskrift
På innsiden. Ser ikke ut som om det er bringebær i kremen, men det er det altså. Men skal nok ha i mer neste gang!
På innsiden. Ser ikke ut som om det er bringebær i kremen, men det er det altså. Men skal nok ha i mer neste gang!
 
 
  • Tilde

    Den skal jeg prøve å lage nå i helga som dåpskake. Tenkte å dekke den med MMF for pynting.

  • Siv

    Hørtes ut som en god plan :)