Red Velvet-bursdagskake med bringebærkrem

18. mars 2014
En friskere red velvet-kake med syrlige bringebær i kremen. Den er fortsatt søt, men mer balansert.

Ingredienser:

Kakebunner:

 • 500 ml hvetemel
 • 4 ss maisstivelse
 • 1 ts natron
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1 ss bakekakao
 • 350 ml sukker
 • 1 ts salt
 • 2 store egg, romtempererte
 • 350 ml solsikkeolje
 • 250 ml kulturmelk
 • 2 ss rød fargepasta (ca 28 gram)
 • 1 ts klar eddik

Frosting:

 • 150 gram mykt smør, i terninger
 • 800-900 ml melis, alt etter hvor søt frosting du liker
 • 450 gram kald Philadelphia Original kremost
 • 4 ts vaniljesukker
 • 200 gram bringebær

Fremgangsmåte:

Kakebunnene:

 1. Forvarm ovnen til 175ºC. Smør 3 stk springformer på 20 cm ELLER 2 stk springformer på 22-24 cm. Dekk bunnene med bakepapir.
 2. Sikt sammen mel, maisstivelse, natron, vaniljesukker og bakekakao, og bland inn sukker og salt.
 3. I en annen bolle visper du sammen eggene. Ha i oljen, kulturmelka, fargepastaen og eddiken, og visp godt til alt er blandet sammen. Bland inn det tørre i tre omganger. Rør godt sammen. Dette går såpass fort og lett at jeg gjør det for hånd.
 4. Fordel røren likt i springformene. Sett formene i ovnen, og stek i ca 20-25 minutter, avhengig av om du har to eller tre former. Sjekk om kakebunnene er ferdig med en tannpirker. De er ferdige dersom det ikke henger igjen kakerøre på tannpirkeren. Avkjøl kakebunnene på rist i noen minutter, før du tar dem ut av springformene og avkjøler dem fullstendig.

Frosting:

 1. Ha smøret og halvparten av melisen i en kjøkkenmaskin. Bruk flatmikseren, og miks godt sammen. Det kan se litt tørt ut først, men bare fortsett. Ha i halvparten av kremosten og miks til den er blandet inn. Ikke for lenge. Ha i resten av melisen og vaniljesukkeret og miks sammen. Til slutt har du i resten av kremosten og mikser til en jevn frosting. Ikke for lenge nå heller, da kan den fortsatt bli for løs. Avkjøl i kjøleskap inntil den skal brukes.
 2. Kjør bringebærene glatte i en blender, eller lignende, og sil av frøene. Avkjøl i kjøleskap inntil de skal brukes.

Montering:

 1. Bland litt av frostingen med bringebærpuréen. Du trenger ikke bruke all puréen, smak underveis og bestem selv. Legg den ene kakebunnen med den flateste siden ned på et kakebrett. Spre halvparten bringebærfrosting på kakebunnen. Legg den andre kakebunnen med den flateste siden ned oppå. Ha resten av bringebærfrostingen på. Legg den siste kakebunnen med den flateste siden opp oppå. Rett opp kaken hvis den er skjev. Smør et tynt lag med hvit frosting utenpå hele kaken.
 2. Sett en lukket stjernetipp (f.eks. Wilton 2D) på en sprøytepose. Fyll den med frosting, og sprøyt ut roser, først på sidene, og så på toppen. La dem overlappe litt. Fyll inn med litt frosting på steder hvor det eventuelt mangler litt.
 3. For å lage en rose: Hold sprøyteposen vinkelrett over overflaten. Sprøyt rosen som en spiral, begynn på midten og beveg deg utover i sirkler.  Ha et konstant trykk på posen, og ikke fyll den opp for mye. Da blir det vanskeligere å styre bevegelsene.
 4. Oppbevar kaken i kjøleskap.
Kilder: Kakebunnene er delvis basert på The Way the Cookie Crumbles' cupcake-oppskrift