Meny

Gulrotkake til påske

Høytider, Kaker

IMG_9957

Påsken er her, så da har man endelig en unnskyldning for å lage kake igjen! Dette er en av mine favoritter, nemlig gulrotkake. Jeg har tidligere bare laget cupcakes av denne oppskriften, så jeg var spent på hvordan resultatet kom til å bli. Men det fungerte helt fint, akkurat som alle andre cupcake-oppskrifter jeg har gjort om til en kake. Kakebunnen er saftig og god, og ikke for mektig, og den syrlige kremostfrostingen passer perfekt til. Og med litt grønt kokosgress og dragé-egg på toppen så blir det en super påskekake!

Og med det sier jeg GOD PÅSKE til alle de som leser bloggen min! :)

IMG_9971

Påskekake

Ingredienser:

Kakebunn:
600 ml hvetemel
1¼ ts bakepulver
1 ts natron
1¼ ts kanel
½ ts malt muskatnøtt
1/8 ts malt nellik
½ ts salt
450 gram finrevne gulrøtter
350 ml hvitt sukker
100 ml brun farin
4 store egg, romtempererte
350 ml solsikkeolje, eller annen nøytral, vegetabilsk olje

Frosting:
150 gram mykt smør i terninger
800-900 ml melis
4 ts vaniljesukker
450 gram kald Philadelphia Original

Eventuell pynt:
Dragé-egg, f.eks. Cadbury eller Anton Berg
Kokosmasse farget grønn (med flytende- eller pulverfarge)

Fremgangsmåte:

Kakebunn:
Forvarm ovnen til 175ºC. Dekk bunnene til tre springformer på 20 cm med bakepapir, og smør sidene.

Sikt sammen de tørre ingrediensene; hvetemel, bakepulver, natron, krydder og salt. La stå inntil videre.

Visp sammen eggene og sukkeret til alt er blandet godt sammen. Hell oppi oljen i en tynn stråle mens du visper. Ha i det tørre og gulrøttene, og bland godt sammen til en jevn kakerøre.

Fordel røren jevnt over springformene. Stek midt i ovnen i 25-30 minutter, til de består tannpirkertesten. Avkjøl kakebunnene på rist.

Frosting:
Ha smøret og halvparten av melisen i en kjøkkenmaskin. Bruk flatmikseren, og miks godt sammen. Det kan se litt tørt ut først, men bare fortsett. Ha i halvparten av kremosten og miks til den er blandet inn. Ikke for lenge. Ha i resten av melisen og vaniljesukkeret og miks sammen. Til slutt har du i resten av kremosten og mikser til en jevn frosting. Ikke for lenge nå heller, da kan den fortsatt bli for løs. Avkjøl i kjøleskap inntil den skal brukes.

Montering:
Legg den ene kakebunnen med den flateste siden ned på et kakebrett. Spre halvparten frostingen på kakebunnen. Legg den andre kakebunnen med den flateste siden ned oppå. Ha resten av frostingen på. Legg den siste kakebunnen med den flateste siden opp oppå. Rett opp kaken hvis den er skjev. Smør et tynt lag med frosting utenpå hele kaken.

Sett en basketweave-tipp (f.eks. Wilton #47) på en sprøytepose. Fyll den med frosting, og dekorer som forklart i dette innlegget.Pynt gjerne med små swirls rundt toppkanten for å skjule «skjøten».

Dekk toppen med farget kokosmasse. Dekorer med dragé-egg på toppen.

Kilder: Oppskriften på gulrotkake er basert på en cupcake-oppskrift fra Baking Illustrated

IMG_9973

IMG_9982

Høytider, Kaker
Kommentarer er skrudd av for Gulrotkake til påske