Meny

Sjokoladekake med Nutella og Daim

Kaker, Sjokoladekaker,

Chocolate Rose Cake with Nutella and Daim

Det har vært stille på bloggen i lang tid nå, men nå tenkte jeg at det var på tide å dele litt oppskrifter igjen. Bestemte meg for å kalle bloggen for «Sivs Kakeri», ettersom det beskriver det bloggen handler om litt bedre :)

Barna er på ferie hos besteforeldrene sine, så jeg og mannen har slappet av hjemme. Det er derimot ikke så fryktelig mye å finne på når været er grått, så da er det mer fristende å være inne og bake. Og ettersom jeg har drømt om å lage en Nutella-kake lenge, så måtte det jo bli det. Så her kommer min oppskrift på sjokoladerosekake med Nutella! Og Daim, for litt ekstra krønsj.

Sjokoladekake med Nutella og Daim

Gir 1 kake, 20 cm

Ingredienser:

Kakebunner
550 ml hvetemel
550 ml sukker
200 ml bakekakao
4½ ts vaniljesukker
2½ ts natron
2½ ts bakepulver
2½ ts maisstivelse
1½ ts salt
250 ml kulturmelk, romtemp.
200 ml varm kaffe
9 ss solsikkeolje eller annen nøytral veg. olje
3 egg, romtemp.

Fyll
200 ml kremfløte
50 gram lys kokesjokolade, finhakket
1 pakke Daim, finhakket

Frosting
500 gram smør, mykt
600 ml melis
50 ml kremfløte, romtemp
4 ss Nutella
50 gram 70% kokesjokolade

Fremgangsmåte:

Kakebunner:
Forvarm ovnen til 175°C. Smør tre 20-cm springformer og dekk bunnen med bakepapir.

Bland sammen det tørre i en stor bolle; mel, sukker, kakao, vaniljesukker, natron, bakepulver, maisstivelse og salt. Rør sammen melk, olje og egg. Ha i kaffeen i det tørre. Rør littegrann sammen. Ha i resten av det våte, og visp godt til en jevn røre.

Fordel røren likt over springformene. Stek i 25-30 minutter, eller til kakebunnene er gjennomstekt. Avkjøles på rist.

Fyll:
Kok opp kremfløten i en liten gryte. Ta gryten av varmen, og ha i sjokoladen. Rør forsiktig til sjokoladen er helt smeltet. Sett kaldt, en time eller lenger.

Når kremen har blitt tjukk tar du den ut av kjøleskapet og pisker den stiv med en håndvisp e.l. Sett kaldt inntil den skal brukes.

Frosting:
Smelt kokesjokoladen over vannbad. La stå til den er nesten avkjølt. Visp smør og melis sammen. Ha i kremfløten litt etter litt. Visp godt. Ha i Nutella og sjokolade og visp godt.

Montering:
Dersom kakebunnene ser litt «kuppelformet» ut så rett dem opp ved å skjære litt av toppen. Finn fram et kakefat eller kakebrett. Legg den nederste bunnen med den flate siden ned. Ha halvparten av sjokoladefyllet inni og fordel jevnt over. Strø over halvparten av den hakkede Daimen. Legg neste bunn oppå, med den flate siden opp. Fordel resten av fyllet jevnt over, og strø på resten av Daimen. Legg den siste kakebunnen på toppen, med den flate siden opp. 

Dekk kaken med et tynt lag med frosting, for at kakebunnene ikke skal synes mellom noen av rosene. Ha frostingen i en sprøytepose med en 1M- eller 2D-tip. Ikke fyll sprøyteposen for mye, da blir frostingen fort veldig varm. Ha heller i frosting i flere omganger. Begynn på bunnen, og lag roser. For å lage en rose, begynner du å sprøyte på midten, for så å bevege tippen rundt midten. Prøv å avslutte hver rose på toppen. Gjenta sprøytingen til sidene av kaken er dekket, ca 3 rader. Dekk toppen av kaken med roser.

Oppbevares i kjøleskap. La den stå en times tid i romtemp. før servering, da smørkremen blir veldig hard i kjøleskap.

Chocolate Rose Cake with Nutella and Daim

 
 
  • Siv

    Tusen takk :)