Meny

Cookies and Cream cheesecake

Kaker, Ostekaker,

Cookies & Cream Cheesecake

Endelig har jeg kamera igjen! Jeg solgte det jeg hadde for en stund tilbake, og har bare brukt mannen sitt, men det er såå stort og tungt, og har vært på reparasjon i lang tid nå, så nå bestemte jeg meg for å kjøpe meg mitt eget igjen. Nå har jeg en Canon 6D som jeg foreløpig elsker! Så forhåpentligvis blir det litt mer blogging fremover. Det hadde vært kjipt å måtte bruke mobilbilder…

Her kommer oppskriften på en enkel ostekake som ikke krever steking. Jeg vet ikke helt om jeg ble 100% fornøyd med denne, men tenkte å legge ut oppskriften uansett. Om du liker sjokoladekjeks som Oreos eller Ballerina så vil du nok like denne.

Cookies & Cream Cheesecake

Cookies & Cream Cheesecake

Gir 1 kake, 22 cm

Ingredienser:

Bunn:
250 gram Oreo- eller Ballerina Dots-kjeks
150 gram smør

Fyll:
2 plater gelatin
60 ml kokende vann
350 gram Philadelphia Original kremost
300 ml kremfløte
100 gram sukker
150 gram hvit sjokolade, hakket
150 gram Oreo- eller Ballerina Dots-kjeks, grovhakket

Fremgangsmåte:

Ha bakepapir i en springform (22 cm), både sidene og bunnen.

Ha kjeksene til bunnen i en food processor, og miks til kjeksen er finmalt. Du kan også ha kjeksene i en dobbel frysepose og banke dem til de ligner sand.

Smelt smøret, og bland sammen med kjeksen. Dekk bunnen i kakeformen med kjeksblandingen. Bruk et glass, eller lignende for å jevne ut. Sett formen kaldt i minst 20 minutter.

Smelt sjokoladen i vannbad, med svak varme. La stå til den er avkjølt.

Ha gelatinen i en bolle med iskaldt vann i 5-10 minutter. Klem ut vannet, hell ut vannet i bollen, og hell over det kokende vannet. Rør til gelatinen er oppløst. La den avkjøles en liten stund, men ikke for lenge.

Visp sammen kremost, fløte og sukker til en klumpfri blanding. Visp inn sjokolade og gelatin. Vend inn kjeksene, og hell røren over i springformen. La stå i minst 3 timer, eller over natten.

Kilder: Delvis fra Live to Eat.
Kaker, Ostekaker,
Kommentarer er skrudd av for Cookies and Cream cheesecake