Meny

Rosa Sløyfe-cupcakes

Cupcakes & Muffins

Rosa Sløyfe-cupcakes

Nå er det oktober, og det betyr at det også er tid for å støtte Rosa Sløyfe. Tidligere har jeg kjøpt sløyfer, eller andre småting for å bidra, men i år tenkte jeg at jeg ville prøve noe nytt. Dermed bakte jeg to brett med cupcakes, toppet med rosa smørkrem, pakket inn i Rosa Sløyfe-muffinsformer, og lagde en mini-basar på lekeplassen i nabolaget mitt. Pengene jeg fikk inn satte jeg over til Rosa Sløyfe. Synes det var utrolig gøy å kunne gjøre noe annerledes for å vise min støtte! Tusen takk til dere som kom for å kjøpe cupcakes! :)

Rosa Sløyfe-cupcakes
Rosa Sløyfe-cupcakes

Cupcakesene er lyse med en litt syrlig smørkrem som jeg egentlig slumpa sammen. Jeg hadde ikke nok smør, og heller ikke sitronsaft, så da måtte jeg tenke litt kreativt. I kjøleskapet hadde jeg en halv boks kremost, og litt Tom Collins drinkmiks (bare miksen altså, ikke alkohol, haha), så da ble dette erstatningen. Resultatet ble faktisk overraskende godt! Prøv selv!

Jeg vil forresten minne om at jeg har laget egne Pinterest– og Instagram-konto, så følg dem gjerne!

Rosa Sløyfe-cupcakes

Gir 24 stk

Ingredienser:

Cupcakes:
200 ml helmelk, romtemperert
6 store eggehviter, romtemperert
600 ml hvetemel
500 ml sukker
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 ts salt
200 gram usaltet smør, romtemperert

Rosa smørkrem:
350 gram smør, romtemperert og mykt
100 gram Philadelphia kremost, romtemperert
700 ml melis
2-3 ss frisk sitronsaft (smak deg frem) eller annen fruktjuice
4 ss kremfløte
Rosa fargepaste

Fremgangsmåte:

Cupcakes:
Forvarm ovnen til 175°C. Klargjør muffinsbrett med papirformer.

Visp sammen melk og eggehviter. Sett bort foreløpig.

Bland sammen mel, sukker, bakepulver, vaniljesukker og salt, i bollen til en kjøkkenmaskin. Del smøret i mindre biter, og miks sammen med melblandingen. Miks til blandingen ser «sandete» ut. Ha i melkeblandingen, og miks på medium styrke i ca 1½ minutter. Husk og skrape langs kantene innimellom. Fyll hver muffinsform ca ½ til ⅔ full. Stek i 18-22 minutter, eller til de består tannpirkertesten. Avkjøl fullstendig før du dekorerer med frosting.

Smørkrem:
Visp sammen smøret, ca 1 minutt. Ha i melis, og rør godt sammen. Visp på høy styrke i 2 minutter. Ha i sitronsaft, fløte og farge, og visp i 4-5 minutter, til kremen er luftig.

Støtt Rosa Sløyfe du ogsåsløyfe