Meny

Cupcakes til Halloween

Cupcakes & Muffins, Høytider

Cupcakes til Halloween

Halloween nærmer seg, og i år er jeg og Alexander klare for gå dør til dør, og si «KNASK ELLER KNEP!». Det blir spennende, og kanskje litt pinlig, men hva gjør man ikke for barna sine. Det blir nok ikke noe kostyme på meg, men Alexander stiller opp som favoritten, Batman. Hjemme hos oss skal mannen og Marielle dele ut godteri til barna som ringer på.

Og siden jeg endelig har en grunn til å bake noe igjen, så ble det selvsagt Halloween-cupcakes. Jeg er ikke så veldig glad i standard smørkrem, og sjokoladesmørkrem kan jo ikke farges. Så da testa jeg hvit sjokoladesmørkrem for første gang, og den ble utrolig god. Og veldig søt. Så spis med moderasjon!

Cupcakes til Halloween

Halloween-cupcakes

Gir 12 stk

Ingredienser:

Sjokoladecupcakes
175 ml hvetemel
175 ml sukker
50 ml bakekakao
¾ ts natron
¾ ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
¾ maisstivelse
½ ts salt
100 ml kulturmelk, romtemperert
3 ss vegetabilsk olje (jeg bruke solsikkeolje)
1 egg, romtemperert
50 ml kokt kaffe

Hvit sjokoladesmørkrem:
150 gram hvit kokesjokolade (helst Odense)
180 gram smør, romtemperert
350 ml melis
50 ml kremfløte, romtemperert

Dekor:
Sukkerspinn (finnes ferdig i godteributikker)
Evt. edderkopper eller annen skummel dekor

Fremgangsmåte:

Cupcakes:
Forvarm ovnen til 175°C. Klargjør et muffinsbrett med papirformer.

Bland sammen det tørre; mel, sukker, kakao, natron, bakepulver, vaniljesukker, maisstivelse og salt i en bakebolle.

Ha egget og oljen i melka, og pisk lett sammen med en gaffel. Ha i kaffeen i bollen med det tørre, og rør sammen et par ganger. Hell over melkeblandingen, og visp sammen til en jevn kakerøre.

Fordel jenvt over muffinsformene. Formene skal ikke være mer enn halvfulle – de hever ganske mye i ovnen.

Stek i 15-18 minutter, til de består tannpirkertesten. La dem avkjøles fullstendig før du dekorerer dem.

Hvit sjokoladesmørkrem:
Smelt den hvite sjokoladen over vannbad. Pass på at vannet ikke koker, og heller ikke er for varmt. Hvit sjokolade tåler veldig lite varme i forhold til f.eks. mørk kokesjokolade. Avkjøl sjokoladen til den er romtemperert.

Visp sammen smør og melis med en mikser, ca. 1-2 minutter på full styrke. Ha i den smeltede og avkjølte sjokoladen, og visp godt sammen. Ha i fløten, og visp på full styrke i ca 2 minutter, til den er lett og luftig. Hvis den er veldig myk så la den stå kaldt i noen minutter. Da holder den formen lettere når du skal dekorere cupcakesene.

Fyll en sprøytepose med smørkremen og dekorer. Ha sukkerspinn på toppen rett før servering. Vær rask når du tar på sukkerspinnet, det smelter fort! Kan oppbevares i romtemperatur, men jeg anbefaler kjøleskap. La i så fall cupcakesene stå i romtemperatur en liten stund før servering, så ikke smørkremen er for hard.

Kilder: Oppskrift på sjokoladecupcakes er delvis hentet fra Sweetapolita