Meny

Blondies med hvit sjokolade og mandler

Kaker

Blondies med hvit sjokolade og mandler

Hei, og godt nytt år! Må bare beklage at det har vært stille her en stund nå. Men nå kommer en rask og enkel oppskrift på noen utrolig gode kaker, kalt blondies. De minner om brownies, men har ikke kakao eller sjokolade i deigen. I stedet har de gjerne brunt sukker og nøtter. Jeg elsker cookies med hvit sjokolade og macadamianøtter, så da jeg fant denne oppskriften så måtte jeg jo bare prøve den ut! Det ble derimot mandler i stedet for macadamianøtter, ettersom det var det jeg hadde for hånd i dag. Og det funket jammen det og!

Blondies med hvit sjokolade og mandler

Ingredienser:

110 gram smør
250 ml brun farin
1 stort egg
Klype salt
250 ml hvetemel
1 ts vaniljesukker
200 ml grovhakket hvit sjokolade
200 ml grovhakkede mandler (eller andre nøtter)

Fremgangsmåte:

Forvarm ovnen til 175 grader. Smør, eller ha bakepapir i en firkantet kakeform, ca 20×20 cm.

Smelt smøret over middels varme og rør sakte rundt til smøret har en lys gyllen farge. Hell smøret i en bolle og rør inn det brune sukkeret. Visp raskt til blandingen ikke lenger er glovarm. Ha i egget, og visp i 2-3 minutter, til røren er tykk og blank. Vend inn mel, salt og vaniljesukker, deretter hakket hvit sjokolade og mandler.

Fordel røren over kakeformen, og stek i 20-25 minutter, til midten er fast og toppen har en skinnende skorpe. Avkjøl før du skjærer i kaken.

Kilder: Delvis fra Humbledish.
Kaker
Kommentarer er skrudd av for Blondies med hvit sjokolade og mandler